8 november 2014

På Sverkerfronten intet nytt

INGET Har det månne hamnat något ben bland den vissna gräslöken som hänger över kanten på den medeltida dopfunten. Nej, det hade det inte. I och för sig hade det varit konstigt, eftersom jag inte har gömt något där. Men man vet ju aldrig.

Vad har det hänt? Vad finns att skriva om idag? Har jag en ny outfit? Har jag haft fest? Har jag fått någon tårta? Har jag fattat viktiga politiska beslut?
Nej och åter nej. Inget har hänt. Jag tog en promenad för att se om det fanns något kul att blogga om. Det fanns det inte.


Inga gäster har jag längre. Janina har åkt hem, vilket inverkade menligt på fördisken. Sedan har husses syster med hunden Massimo åkt hem, så nu kommer inte han ut och går med mig heller. Kvar finns bara jag och min husse.
Under våra promenader har vi inte stött på någon granne. Ingen okänd hund hade promenerat på vägen eller i skogen. Bara tråkigt.
All snö är borta, så jag måste dricka ur vattenpölar eller husses sunkiga damm.
Det finns inte ens några myror eller myggor att reta sig på. Så illa är det här.

Hej så länge
Sverker

Leg. uttråkad

INGET Det är inte precis nytt att det samlas vatten i husses vattensamlare varje dag. Jo förresten lite nytt är det. Vissna löv brukar han inte ha där. Han brukar förvara dem på marken. Det var ett nytt grepp.

INGET I morse låg det en död mus här. Nu är den borta. Jag fick inte ens undersöka den ordentligt. Jag vet att den ligger i en bajspåse i soptunnan. Lite doft finns ju kvar, men det är inte så roligt.

INGET Myrstackarna finns kvar, men inga myror. Jag undrar vart de har tagit vägen. Vad ska man reta sig på nu under skogspromenaderna? Inte ens någon mygga flyger det omkring.

INGET Vem har gått här innan idag? Rätt svar på den frågan är enkel. Ingen! Inte ett spår hittade jag. Det finns ingen som vill gå ut en sådan här råkall dag, vilket jag kan förstå.

2 kommentarer:

 1. Hej Sverker, trist att inte ha nåt att göra. Jag vet i alla fall en sak du kan hjälpa mig med. Jag har haft ett datorhaveri och förlorat alla mina bokmärken. Jag hittar inte tillbaka till din facebook!
  Tacksam om du kan tassa till datorn och skriva ett meddelande här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder inte mitt Facebookkonto. Jag puffar på husses. Bli vän med honom vetja.

   Radera