4 november 2014

Bra inledning på årets näst viktigaste dag

NAMSDAGSHYVLAT För att det skulle bli fint till min namnsdag, så hyvlade Tranås kommun min väg. Nu slipper man snubbla i de djupa groparna, när man går där. Förra gången hyvlade de till min födelsedag i juni.

Det står Sverker i almanackan bara en gång per år. Men just idag infaller denna stora dag. Näst efter min födelsedag, är det årets viktigaste dag. Hur har denna bemärkelsedag börjat, undrar du alldeles säkert.

Redan under min förefrukostpromenad kunde jag konstatera att Tranås kommun hade manifesterat min bemärkelsedag genom att hyvla min väg. Förra gången de gjorde det var till min födelsedag i juni.
Frukosten var förstärkt med en ringa mängd av tärnad falukorv. Bättre än inget, men mer hade varit bättre.
Sedan kom Janina upp ur källaren, där hon hade sovit, med dagens första present. En påse med vaniljkex. Jag har redan fått smaka en. Den var god.
Som vanligt blev det fördisk efter frukosten. Eftersom Janina är här, så blev det 100% mer frukostfördisk än brukligt.
Efter frukosten började husse vispa ihop en tårta. Den får man inte äta än. Fast det blev fördisk. Smeten var god.
Nu väntar jag bara på att jag ska få en speciell namnsdagstårta avsedd för en Sverker. Jag vet att det finns falukorv och leverpastej och grädde. Allt saker som behövs till en riktigt god tårta. Min kompis Gunnar i Södertälje fyller år idag. Jag ber att få gratulera honom och hoppas att han också får en falukorvstårta. I så fall har han tur.
Men vad händer sedan idag hemma hos mig? Lugn, bara lugn. Jag kommer att rapportera fler gånger hur högtidsdagen förflyter.

Hej så länge
Sverker

Leg. namnsdagsfirare

NAMNSDAGSMAT Har man namnsdag, så får man lite förstärkt frukost. Jag fick några få bitar falukorv på min frukost. Lite mer falukorv hade varit på sin plats.

NAMSDAGSPRESENT Janina, som vet hur man för sig, hade tagit med sig en present ända från Stockholm. Vaniljkex fanns det i påsen. Riktigt smakliga.

NAMNSDAGSTÅRTA Husse har vispat ihop en tårta, men jag hoppas att han gör en riktig tårta också. En sådan med falukorv och leverpastej.

4 kommentarer:

 1. Ett riktigt STORT grattis!!! Önskar dig en mysig dag med så mycket gott att du för en gångs skull blir nöjd, mätt o belåten. Hipp hurra för världens bästa Sverker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Fast mätt har jag inga förhoppningar att bli.

   Radera
 2. Simon Pudels matte4 november 2014 13:54

  Grattis på din dag Sverker! Ett fyrfaldigt pudelskall, han skälle!

  SvaraRadera