5 november 2014

Tillbaka i en grå vardag

GRÅTT Normalt sett ska solen skina över min sjö. Så dock inte idag, dagen efter årets näst viktigaste dag. Min namnsdag alltså. Tänka att det ska bli så, bara för att det inte står Sverker i kalendern.

Efter gårdagens festligheter på grund av årets näst viktigaste dag, har nu en grå vardag klafsat in i mitt liv. Ute regnar det och jag kan väl knappast se fram emot någon tårta heller. Det är synd att det inte står Sverker några fler dagar i almanackan.

Helst av allt hade jag stannat inne idag. Men nöden har ingen lag. Jag är ju inte lika privilegierad som den franska, före detta gatflickan, kattan Lucy. Hon har inomhustoalett minsann. Fint ska det vara.
Gårdagens festmat har redan tvingat ut mig tvenne gånger i ruskvädret. Det enda jag kan glädja mig åt, är att jag tvingar ut husse samtidigt. Det är kul, för han är så gnällig. Han vill att jag ska skynda mig. Fast, som du förstår, är det väldigt viktigt att hitta rätt plats, innan jag kan sätta sig till ro.
I morgon kan det kanske komma snö. Det skulle vara kul. Husse och jag tycker olika i den frågan. Han har inte satt på vinterdäcken än heller.
Må så gott tills i morgon. Jag, husse och min gäst Janina har det skönt i stugvärmen.

Hej så länge
Sverker

Leg. allvädershund

SOMMARSLUT Det verkar som om även de ihärdigaste sommarblommorna har givit upp. Antagligen är hösten här på allvar. Fast å andra sidan är det snart jul. Då får jag julklappar, eftersom jag har varit så snäll.

TVEKSAMT När jag ser vädret så måste jag ställa mig frågan: Måste jag gå ut, eller kan jag hålla mig ett tag till? Tyvärr blir jag uttvingad av husse innan jag har bestämt mig. Men väl ute, så är jag ihärdig. Då är det husse som har bråttom hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar