8 oktober 2014

Varför är det så tomt hemma numera

KONSTIGT Varför, undrar jag, varför ser hallen så konstig ut? Varför hänger det en projektorduk framför fönstret? Ska vi titta på skioptikonbilder? Inte vet jag. Men jag vet att det är tomt hemma.

Min Agnes hann väl inte mer att komma hem till Sverker, förrän hon tröttnade och åkte igen. Hon begav sig av redan 07.06 från Tranås station. Jag var med och vinkade av henne. Det är roligare att hämta henne.

Det var inget roligt idag. Först fick jag gå upp alldeles onödigt tidigt. Sedan var det väldigt torftig fördisk efter min Agnes och min husses för tidiga frukost. Fast åka bil är ju kul, men det var skumma saker på gång. Normalt sett tar man aldrig med sig resväska i bilen.
Min Agnes hade med sig sin resväska. Min husse hade ingen resväska. Jag hade ingen mathink. Detta kan bara betyda en sak. Min Agnes skulle smita iväg igen.
Vi åkte till stationen och det betyder bara en sak; Agnes hade för avsikt att ännu en gång överge sin Sverker. Mycket riktigt. Det kom ett tåg. Tåget stannade. Min Agnes gick på tåget. Husse pratade med tågsoldaten. Hon blåste i en visselpipa. Tåget åkte iväg med min Agnes.
Nu är jag alldeles ensam här hemma (husse kan man ju inte räkna riktigt). Det är väldigt synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. avskedstagare

MORGON Precis så här kan en morgon te sig på Tranås station. Det märkliga är att det är ett tåg som stannar vid min station. De flesta tåg kilar bara förbi. Annat var det förr, säger husse.

RESTER Ett glas, en penna, ett papper från Transportstyrelsen och en sönderklippt bild. Det är vad som finns kvar av min Agnes här hemma just nu.

4 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte8 oktober 2014 12:14

  Har din Agnes tagit körkort? Då kan hon ju köra själv och strunta i det dumma tåget när hon vill hälsa på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har fått sin plånbok stulen. I plånboken fanns hennes körkort. Så hon måste ha ett nytt. Hon har haft körkort sedan hon var 18 år. Jag får ta mitt om fyra år.

   Radera
 2. Ser riktigt öde ut och dessutom verkar din bordsflagga vara lite på halv stång för att riktigt poängtera sorgligheten över att Agnes gett sig iväg./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är riktigt sorgligt. Det är synd om mig.

   Radera