5 oktober 2014

Skördefest hos resursfamiljen

NYSKÖRDAD Den här lilla krabaten var alldeles nyskördad. Dessbättre var den inte så pigg, så den kunde inte nypas med sina stora klor. Jag tycker hon ser ganska elak ut.

Hemma hos mig har vi skördat ett par tomater, inga körsbär men tio guldfiskar. Hos min resursfamilj har de däremot skördat riktigt ordentligt. Därför var vi på skördefest hos dem i fredags, efter vi tagit bort pinnen på båten.

Husse planterade två ganska stora guldfiskar i sin damm, vilket resulterade i en skörd av tio små. Inte så smart, måste jag säga. Av tre tomatplantor blev det väl 23 tomater och paprikan har producerat två små, små paprikakart.
Hos min resursfamilj däremot har det producerats desto duktigare. Massor med tomater, både uppätna och vilande på matsalsbordet.
Dessutom måste de ha en hemlig damm någonstans. Min husse och min resursfamilj fick nämligen aväta delar av skörden (tror jag?). Det var minsann inga ynkliga små guldfiskar. Nej, istället var det väldigt konstiga kräftor och små skära krokiga saker. Jag misstänker starkt att de var kokade, för de var inte så sprattliga av sig.
Jag hade säkert uppskattat att få smaka, men som vanligt fick jag svälta och nöja mig med dofterna från den goda maten.
Fast det är så det är. Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. skördare

TOMATER I matsalen var det dukat med tomater, men det var ingen som skulle äta där i fredags. Det hade kanske blivit lite enahanda innan alla var slut.

HUGG Med ett modigt hugg, satte resursmatte kniven i de platta kräftorna. Och bara sådär, så blev den två. Det kallas förökning genom delning. Amöbor gör så också.

OTUR Nej, jag var inte inbjuden att sitta vid bordet, trots att det var min förtjänst att båtpinnen kunde tagas bort. Nu ser du de små skära sakerna också. Jag undrar så var de har sin damm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar