27 juli 2014

Skräckbilder från min Agnes i Frankrike

OTÄCKT Du ser ju själv hur den otäcka katten har brottat ner min Agnes. Jag hoppas att hon klarade sig något sålunda helskinnad från den hemska attacken. Det verkar som hon har fått tag i katten, så hon kan hålla den tillbaka. Agnes påstår att det är Annijas katt, men det skulle inte förvåna mig om katten blir ännu ett hemsläp, som jag får ta hand om.

Jag visste att jag inte skulle skicka iväg min Agnes till Frankrike. Jag har en längre tid efterfrågat bilder, så jag kan se hur hon har det.
Igår kom det bilder och det var inte roligt att se, kan jag lova.


Uppenbarligen har hon det inte lätt. Jag förstod redan från början att det skulle bli svårt utan mig. Dessutom har hon bara bott i Toulouse i tre år, så hon är ju på helt främmande mark. Som jämförelse har jag bott i Tranås i 14 år.
Ska min Agnes gå ut på stan, så måste hon maskera sig som hennes farmors syssling Greta Garbo alltid gjorde. Att bli igenkänd i Toulouse är tydligen farligt för min Agnes.
En gång var hon tydligen tvungen att fly upp i bergen, för att undkomma – ja vadå?
Som tur är har hon med sig sin kusin Matilda. Det är en präktig flicka, även om hon bor i Stockholm.
Fast den otäckaste bilden av alla, är den där min Agnes ligger attackerad av en stor fransk katt. Jag vet hur franska katter är. Jag känner Lucy.
Nej Agnes, Jag är riktigt orolig. Du skulle ha stannat hos din Sverker.

Hej så länge
Sverker

Leg. rapportör

MASKERAD Ska min Agnes gå ut på stan, så gäller det att maskera sig som Grata Garbo. I Toulouse går hon inte säker. Det gör nog ingen. Fast det är klart att det är avskräckande att hon är en blond flicka.

UTSIKT Min Agnes var tvungen att gömma sig bland bergen i Pyrenéerna. Den här mediokra (=urdåliga) utsikten hade hon där. Husen är gamla och inte en sjö i sikte. Bara kullar överallt. Men det är skönt av hon skyddas av ett fängelsestaket.

SÄLLSKAP Enligt uppgift togs denna bild innan Matilda och min Agnes steg på flygplanet. Nu undrar jag om Agnes har tappat bort sin lilla kusin. Jag har inte sett henne på fler bilder.

SAFT Eftersom min Agnes åkte till Toulouse för att plugga franska, så är det bra att hon bara dricker saft. Den här saften heter Candy i förnamn och Crush i efternamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar