30 juli 2014

Jag bor omgiven av kriminella element

GÖMMA Ska en hederlig medborgare, som jag, vara tvungen att gömma sina ben för att inte husse ska ta in dem, eller att de ska stjälas av någon rövare? Nej naturligtvis inte, men så illa är det.

Det är inte lätt att bo där jag bor. Runt omkring mig vimlar det tjuvar, rövare och banditer. Att gömma sina ben här på ett säkert sätt är inte lätt. Inget får vi ha ifred.

Ta till exempel mina körsbär, som husse så gärna vill ha. Hur var det med dem i år igen? Jo, när de var färdiga att plockas så var de slut. Tjuvaktiga fåglar hade frossat i körsbärsträdet på de nästan mogna bären.
I skogen ränner det omkring hundar utan koppel, har jag hört. All nektar som mina blommor så förtjänstfullt har producerat stjäls av tilltufsade slagskämpar till fjärilar eller feta humlor.
Till och med växterna verkar vara minst sagt kriminella. Jag tror att de har tagit anabola steroider. Annars hade de inte vuxit så mycket.
Min fina kirskål skövlas av horder med kriminella hargäng.
Över allt ihop sitter en spionerande kråka på skorstenen. Vem är det som betalar honom? Är det FRA, eller är det en främmande makts underrättelsetjänst?
Jag tror mig veta att Tranås är centrum för Europas banditer. Särskilt min tomt.

Hej så länge
Sverker

Leg. hederlig

GRÖNA Alla vet att tomater är röda. Mina tomater har dock tagit olagliga substanser, som gör att de är gröna. Detta gör dem näst intill obrukbara.

TILLTUFSAD Inte ens min nektar får jag ha ifred. Rätt vad det är kommer det sådana här tilltufsade tjuvar och stjäl allt som blommorna har producerat. Skadorna på vingarna tyder på att det är en riktigt farlig slagskämpe.

ANABOLA Varför skulle paprikan växa upp till taket och min Agnes basilika bli meterhög. Om det inte var så att de hade tagit tillväxthormon?

SPION Det är inte första gången kråkfåglar används som spioner. Jag säger bara Hugin och Munin som spionerade åt Oden. Jag undrar vem kråkan på min skorsten spionerar åt?

GÄNGKRIMINALITET Det kan se ut som om haren rakt utanför mitt fönster är ensam, men det är den inte. Rätt var det är så kommer ett gäng av dessa kriminella individer in på min tomt. Väl där, ger de sig i kast med att skövla mina fina kirskål och maskrosor som finns lite överallt i trädgården.

LÖS Det springer en lös maskerad hund i skogen året runt, har jag hört. Detta är ju förbjudet, som alla vet. Jag undrar så vem det kan vara och vem som är hundens husse. Fegt att maskera sig!

2 kommentarer:

  1. Skicka hit hararna, jag har mer kirskål! / Lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. De lämnar kvar lite, så de tar sig igen. Sedan är de svåra att fånga. Jag försökte när jag var ung, men utan framgång.

      Radera