28 juli 2014

Med inspiration från STV

NYTT Detta är ett tekniknaturvetenskapligt program som heter ”Hur humlor landar på solrosor”. Du kanske ser humlan som är på väg in för landning. Detta program är alldeles nytt, men kommer att köras i repris åtta gånger den närmaste veckan. Sen kan programmet plockas fram nästa sommar igen.

Jag har sett på TV i sommar. Har du? Har du gjort det, har du kanske sett att SVT sänder kanske fyra timmar med nya program på sina fyra kanaler. Resten är repriser. Man misstänker att de som bestämmer på TV är mutade av Netflix och dyliga.
Idag tänkte jag att jag ska göra likadant som SVT gör, fast på min blogg.
Det är bara att titta på bilderna och njuta.


Hej så länge
Sverker

Leg. tablåexpert

NYTT ”Hunden vid den sneda sjön” är ett filosofiskt program med djupa tankar. Billigt att producera med bara en kamera. Sevärt – javisst. Djupa tankar – javisst. Klart det blir ett bra program, eftersom jag är med. Kan också repriseras hur många gånger som helst.

REPRIS ”Löjlig fransk katt i snö” är ett humorprogram. Vi får följa den franska kattan, när hon försöker promenera i snön utan att sätta ner tassarna. Kan ses om och om igen.

REPRIS ”Koppla av med Sverker” är ett halvtimmes program där man får se mig ligga och sova i tv-soffan under tiden husse tittar på repriser.

REPRIS ”Med Sverker och min Agnes i svampskogen” är ett naturprogram där vi ger tips till både erfarna och nybörjare. Vilka svampar du ska plocka till exempel.

REPRIS ”Posera framför kameran” är lite av ett foto- och mode program. Jag lär ut hur du ska posera på ett avslappnat och naturligt sätt, som på bilden.

REPRIS ”Arbeta i EU”, lär ut på fantastiskt sätt hur du skaffar arbete ute i Europa. På bilden ser du mig vakta en husbil i Toscana i Italien. Programmet är visserligen 10 år gammalt, men eftersom det var dyrt att göra med resan och allt, så är det lämpligt att köra det minst fem gånger per år.

REPRIS ”Frankrike – vinlandet”, är en inblick i det komplicerade vinlandet Frankrike. Olika distrikt och vin som kittlar i nosen. Naturligtvis provas de olika vinerna av en verklig expert – Sverker.

6 kommentarer:

 1. these programs look a lot more entertaining than many we have here!

  SvaraRadera
 2. I 30graders värme önskar man nästan att man var en löjlig fransk katta i snö! Det hade varit svalkande! Ser gärna kattan i repris, det är ett bra humorprogram! / Lu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka hälsa på kattan under soffan. Jag ska se om hon ligger kvar.

   Radera
 3. Hurra för STV! Äntligen några bra tv-program!!

  SvaraRadera