24 juni 2014

Jakt på ohyra saboterade dagens blogg

INSPEKTION Och vem ser vi här som går och inspekterar en marknad på Île de Ré? Jo, det är ju Sverker, ser du väl. Redan i ettårsåldern var jag en baddare på marknader. Men jag såg aldrig några loppor.

– Nej, du får inte följa med. Vi ska på loppmarknad, förstår du. Där kan man inte ha hundar.
Det var min Agnes som gav mig detta dystra besked.
Min Agnes och min husse for iväg och lämnade mig alldeles ensam. Det innebar att bloggen blir alldeles försenad idag.


Jag hade visst kunnat följa med. Jag är nämligen marknadsexpert. Fast jag har aldrig varit på en marknad där de säljer loppor. Varför skulle någon vilja köpa ohyra? Loppor kan man få ändå. Alldeles gratis har jag hört. Nu har inte jag haft några, men husse hade loppor när han var liten. Han fick dem när han besökte Sten-Eriks hönshus, påstår han.
Han har sett loppcirkus också på Tivoli i Köpenhamn. Fast jag begriper inte hur han kom in där, eftersom cirkusen borde ha varit anpassade till just loppor. De är små. Tänk vilka små stolar de hade där inne! Inte kunde min feta husse sitta i en sådan.
I vilket fall som helst så kom min husse och min Agnes hem så småningom. Som tur var, så släpade de inte hem några loppor.

Hej så länge
Sverker

Leg. marknadsexpert

HÖNS Nu har jag förflyttat mig till marknaden i Rodez. Höns fanns det. Levande fiskar fanns det. Men jag såg aldrig några loppor.

KÖTT Jag är fortfarande i Rodez på marknaden. Där fanns ett stånd, som bara sålde gott kött. Hur jag vet att det var gott? Jo, jag fick smaka en bit av farbrodern som stod och sålde. Men jag såg aldrig några loppor.

LOPPOR Det här är väl troligen vad min Agnes tror att hon ska hitta på en marknad. Massa stora och feta loppor. Men jag kan slå fast: det finns inga loppmarknader.

2 kommentarer:

  1. Taskigt att du inte fick följa med! Kolla Husses och Agnes päls noga så de inte fått med sig någon ohyra hem som vill bo i din vackra päls!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag får väl ta en noggrann genomgång av de bägge rymmarna.

      Radera