27 juni 2014

Här går jag ensam och övergiven av alla

ENSAM Här får jag traska alldeles själv. Totalt ensam och totalt övergiven. Här hemma finns nu bara jag, så jag får klara mig alldeles själv.

Igår hände det som jag har fruktat sedan resväskorna kom fram. Jag blev övergiven av min Agnes. Nu är jag alldeles ensam i en gammal sommarstuga. En övergiven sommarhund. Det enda sällskap, om man nu kan kalla det så, är en gammal husse.

Ja, då var den sommaren slut. Min Agnes har åkt till främmande land och lämnat mig ensam kvar med en gisten husse. Det förväntas säkert av mig att jag ska ta hand om fornlämningen också. Övervaka hans promenader och sköta hans fördisk och så.
Min Agnes kom hit för att gömma sig under tiden hon väntade på resultatet av den stora tentan på termin 4 i djur i diken. Nu gick inte tentan som min Agnes förväntade sig. Hon hoppades på underkänt, sade hon till mig i det att hon grät glädjetårar.
I förgår kom så resultatet. Det var inte alls underkänt. Det var tvärtom väldigt mycket extragodkänt. Då såg min Agnes gladare ut. Och så packade hon sin resväska.
Just precis nu ringde min Agnes från Bromma, och snart flyger hon över mig.
Själv kan jag bara stå på marken och se ett vitt streck på himlen.
Kanske min Agnes kommer tillbaka några timmar nästa sommar.

Hej så länge
Sverker

Leg. ensam

STATION Jag vet inte hur många gånger jag har varit med om det här. Åka till stationen. Säga hej då till min Agnes. Min Agnes försvinner. Inte roligt alls.

NÖJD Där är hon min Agnes. Nöjd med att tentan gick väldigt mycket bra. Nöjd att inte behöva gömma sig längre. Nöjd över att lämna mig för att åka till utlandet.

ENSAM Där går tåget och här står en övergiven Sverker. Nu förväntas det att jag ska ta hand om min husse ensam. Det är inte lätt.

4 kommentarer:

 1. Fy sjutton vad det är synd om dig Sverker! Fy Agnes, hur kan man åka i från en Sverker??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för mig totalt obegripligt.

   Radera
 2. Fint att se att Östgötapendeln duger även för en Agnes.
  Men himla synd om er om ni inte får hem henne förrän nästa sommar.
  / en annan östgötapendlare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åt henne duger allt. Men det är tråkigt att hon åkte. Hon stod väl inte ut med min husse.

   Radera