24 maj 2014

På besök i Uppsalas societet

GÅNGSTIG Ser du att stigarna är asfalterade här? Jag föredrar nog mjuka skogsstigar, men det är bar att det finns lampor. Det har jag inte hemma. Min Agnes bor i huset som du ser.

Min Agnes bor i Uppsalas finaste bostadsområde. Flogsta heter det. Där vill så många bo, så alla får inte ens plats i en egen säng, så de sover utomhus.

Just nu är jag i Uppsala hos min Agnes. Hon bor i ett jättehögt hus. Runt omkring ligger andra lika höga hus. Ju högre och fler likadana hus, desto finare är det. Det är där för det är finast att bo här.
I Agnes kylskåp finns inte bara min medicin, utan även köttbullar. Två gånger om dagen får jag lite köttbullar.
I Flogsta kan man ut och gå. De har asfalterade vägar och stigar och lampor, så man ser. Det har vi inte hemma hos mig. Fast jag bor ju inte lika fint.
Det bästa är att jag slipper gå i trappor. Jag riskerar inte heller att badas i någon sjö.

Hej så länge
Sverker

Leg. påhälsare

NATT På nätterna är det suddigt i Flogsta. Jag tror att husse darrade på kameran, men han behövde inte vara rädd. Jag fanns ju med.

TRAPPA Man kan åka i ett litet rum, istället för att gå i trappor. Det tycker jag är skönt. Jag tycker inte om trappor längre. Ser du vad fint någon har dekorerat golvet?

KORRIDOR Långa rum heter korridorer. Detta är min Agnes korridor. Där kan man springa fram och tillbaka om man vill. Det vill inte jag. Min Agnes bor allra längst bort.

SORGLIGT Alla som vill bo i de trivsamma lägenheterna i de fina husen får inte plats. Därför ligger de och sover på gräsmattan, som du ser. Om de inte aktar sig, så kan de bli solbrända.

2 kommentarer:

  1. De där stackarna som får sova utomhus, verkar heller inte ha råd att köpa kläder./(E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste bli ohyggligt kallt på vintrarna.

      Radera