21 maj 2014

En vandring bland gamla hus och många ben

HUS En bild på mig med koppel på marken. I bakgrunden ser du två hus. (Längst till höger ser du ett hus om du tittar noga.) Ungefär så ser husen i Rabbystan ut. Att de är vackra beror på att det inte har varit någon stadsplanerare eller arkitekt inblandad.

Gamla hus, kan det vara något? Ja, det tyckte min husse. I alla fall om de ligger i Rabbystan. Därför åkte vi till Rabbystan. Det var inte bara vi som åkte dit, utan massor andra människor och hundar.

Rabbystan är en by, eller mer några hus efter en väg, som bara ligger några hundra meter från Svenstorp där både farfar och min husse var på somrarna.
I Rabbystan lekte min farfars pappa som barn och farfar också. Farfars pappa hette David, precis som min David, och han har skrivit en bok om de som bodde i Rabbystan en gång i tiden. Det var inga torp, även om man kan tro det, utan det var backstugor som byggdes upp där. Det innebar att invånarna försörjde sig på hantverk och dagsverken, eller vad de kunde hitta på.
Vi vandrade längst med vägen och en tant berättade om stugorna, som man inte kunde se. Det var nämligen en massa ben i vägen.
Husse och jag ska ta med oss min Agnes dit en gång, för hon sade att hon inte visste var Rabbystan ligger. Då kan jag passa på att titta på husen.

Hej så länge
Sverker

Leg. kulturell

BEKANTSKAP Att komma ut så här är väldigt roligt. Här passar jag till exempel på att göra en ny bekantskap. Så är det ofta i Rabbystan.

FOLK Det var ganska många som var ute och gick. Antagligen besöksrekord i Rabbystan de senaste hundra åren. Vilken tur för alla som kom att jag är så pass frisk så de fick se mig.

SNIKEN I Det kostade pengar att gå och lyssna på tanten. Den här lille gynnaren, var dock så pass sniken, så han tjuvlyssnade. Det är en huggorm. Jag ska vara rädd för huggormar, säger husse.

SNIKEN II I en hage gick ett helt gäng med kossor och betade. De betalade inte heller. Fast de var glada över och se mig. Jag orkade inte valla dem igår, även om det säkert behövdes.

SKYMD Hur lätt är det att se hus när man är så kort som jag? Inte alls lätt, skulle jag vilja säga. Men det gjorde så mycket. Jag fick en promenad och vädret var vackert.

2 kommentarer:

  1. Du är underbar Sverker! Fortsätt krya på dig ordentligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet. Jag försöker bli bättre, men jag är lite trött.

      Radera