23 maj 2014

Fina fiskar flyttar – får frihet

FISKSKÅDNING Vad går Sverker, undrar du säkert. Jo, jag står och skådar fiskarna som numera bor i dammen igen. Jag smakar på vattnet också, när jag ändå står där.

Efter att ha tillbringat vintern i ett akvarium, så är nu mina fina guldfiskar flyttade till dammen. Den delar de med massor grodyngel och mygglarver. Mygglarverna har försvunnit. Konstigt.

Ibland nästan bottenfryser dammen. Då kan inte fiskarna bo där. Istället får de bo i ett akvarium i TV-rummet. Då kan de se på TV också.
Sedan blir det vår och varmt. Då kommer det massa mygglarver i dammen. Då är det dags att släppa ut fiskarna. Fiskar och mygglarver trivs inte ihop.
De har också betydligt mer vatten att simma runt i. Jag tror att de tycker om det. De simmar än hit än dit.
På hösten, när det är dags att ta in dem igen, har de likt bockarna Bruse blivit feta efter sommarbetet.
Idag ska jag ut och åka till ett hemligt ställe. Jag berättar inte vart färden går, men säg inget till Agnes i Uppsala.

Hej så länge
Sverker

Leg. fiskvårdare

PLASTPÅSE Fiskarna fick åka i en plastpåse från vinterakvariet till sommardammen. Sedan måste de temperaturanpassas ett tag, innan de kan släppas ut bland maten.

GLADA Oj, vad guldfiskarna blev glada. Det såg precis ut som de åt mygglarver. Vem vill ha sådan mat? Inte jag. Jag föredrar köttbullar, men det fanns inga i dammen. Därför tillbringar jag inte sommaren i någon damm. Dessutom blir man blöt.

KASS Husse envisades med att han skulle fotografera fiskarna under vattnet med sin nya kamera. Nu var det så att det var alldeles fullt med frömjöl i dammen och solen sken. Det här är det bästa resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar