27 februari 2014

Min stackars husse har tappat rösten

GALLSKRIKER Visst ser det ut som min husse gallskriker "Hiiiiit" till mig? Men du ska veta att trots att han tar i så han blir alldeles röd, så får han knappt ut ett ljud.

Jag vet inte om jag ska tycka att det är skönt, eller om jag ska tycka synd om min husse. Det är så här förstår du, att han nästan har tappat rösten helt och hållit. Det är sällan jag hör vad han försöker säga.

Förr i tiden kunde min husse tala alldeles tydligt och klart. Ibland sade han till exempel ”HIIIIIT”. Det betydde att det var fritt för mig och gå till honom – om jag hade lust.
Sade ”Sitt”, betydde det att jag skulle sätta mig – om han hade godis i handen.
Nu har det blivit mycket svårare. Han rör på munnen, som om han försökte säga något. Råkar jag se det, så får jag gissa vad han vill. Ibland försöker han skrika och då kan han få fram något svagt ljud. Det går att höra om jag inte är för långt borta.
Å andra sidan har det sina fördelar. Jag kan ägna mig ostört med mina undersökningar av naturen när vi är ute och går. Förr hände det att jag blev avbruten då och då av min husse. Då var det lätta att tappa koncentrationen.
Husse påstår att jag nästan har tappat hörseln. Detta är naturligtvis helt fel. Du kan själv se på bilderna att jag har mina ståtliga öron i behåll.
Det värsta är att dörrklockan har gått sönder också. Nu vet jag ju inte när jag ska skälla.

Hej så länge
Sverker

Leg. röstexpert

PERFEKT Du ser själv att min hörsel är fullständigt perfekt. Har du sett några stiligare öron än mina? Att påstå att jag skulle höra illa, är bara elakt förtal.

VÄNTAR Vad ska vi göra? Det är inte lätt för mig att tolka husses intentioner (=luddiga tankar), när han bara rör på munnen, utan att få fram ett ljud. Det är bara att vänta.

NOGGRANN En bra sak med husses tappade röst, är att jag kan undersöka av andra hundar lämnade spår med yttersta noggrannhet. Tidigare avbröt husse mig ideligen med ett ”Kom nu Sverker”.

LYDER När husse äntligen lyckas göra klart för mig vad han vill via teckenspråk (=tar handen till godisfickan), så är inte jag den som vägrar att lyda. Om jag inte har något viktigare för mig förstås.

2 kommentarer:

 1. Min familj har också tappat sina röster. Väldigt konstigt att alla gör det samtidigt, tycker jag! Och de säger också att jag har dålig hörsel!
  Men det var skönt att det inte sköts så många nyårsraketer i år utan man kunde sova som vanligt!

  Balder, nybliven tonåring, ISCWT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de sköt ovanligt lite i år. Det är väl en tradition som håller på att försvinna. Visst är det kul att vara tonåring?

   Radera