6 januari 2014

Världens sämsta naturfotografs senaste bilder

TRÖTT Jag blir så trött på husse när han ska agera naturfotograf. Är det inte bättre att han koncentrerar sig på att ta käcka bilder på mig? Fast då behöver han ju inte sitt onödigt dyra teleobjektiv.

– Idag ska vi ha lite naturbilder på skogens vilda djur, sade husse inför förmiddagspromenaden i det att han monterade sitt onödigt dyra teleobjektiv på sin onödigt dyra kamera.
Vis av erfarenheter hur det brukar gå med det, så hyste jag inga stora förhoppningar.

Normalt sett när min husse och jag tar en sväng i skogen, brukar det hoppa omkring harar, rådjur och en och annan älg. Luften är fyllde med massa fåglar i skiftande färg, form och storlek.
Ett bra sätt att skrämma iväg alla vilda djur är att släpa med sig min husse och hans onödigt dyra kamera med det onödigt dyra teleobjektivet monterat. Detta infriades även alldeles nyss. En så tom skog har man sällan sett. I skogen fanns endast jag, men husse och hans fotoutrustning.
Resultatet av husses vildmarksskildring kan du se på dagens bilder. De flesta tog han när vi hade kommit hem. Bättre än så är han inte.

Hej så länge
Sverker

Leg. vildmarkshund

HELVILDA Den enda bilden husse lyckades ta i skogen är just den här. Den föreställer två myrstackar som, enligt husse, innehåller helvilda myror. Jag såg inga myror alls. På sommaren kryllar de däremot överallt.

IS Det är is på dammen, konstaterade husse glatt. Duktig han kan vara. Det märker man direkt om det är is, för då går det inte att dricka ur dammen. Min husse dricker aldrig dammvatten, konstigt nog.

VILDBLOMMA Enligt husse är detta en vild blomma. Egentligen är det början till en snödroppe i rabatten vid min Agnes hus. Hon stal lökarna ur rabatten vid gästhuset för många år sedan. Sådan är hon.

SOPTUNNA Husse lyckades att smyga sig fram emot och få en bild av moster och morbrors soptunna. I trädet ser man även en fågelholk. Är årets bild 2014 redan fotograferad den 6 januari? Skulle inte tro det.

GRODA Husses glädje visste inga gränser när han upptäckte denna groda i gräset vid dammen. Han hade glömt att ta in den i höstas. Grodan är en present från min resursfamilj, som specialiserat sig på löjliga presenter. Grodan kväker när man går förbi, vilket gör pjäsen extra löjlig.

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte6 januari 2014 18:50

  Är den grodan giftig tro? Blått är väl ingen naturlig färg i den svenska vildmarken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte. Jag har inte slickat på den.

   Radera