11 januari 2014

Jubileumsfirandet gav mig baksmälla

SLUT Hela jubileumstårtan tog slut på bara sex sekunder. Jag tycker nog att jag var värd en 30-sekunderstårta. Men min husse är väldigt snål när det gäller mig.

Inte för att det blev någon större jubileumsmåltid, men det blev en liten god tårta. Med betoning på liten. Trots att tårtan var så ynklig, så skyllde min husse min baksmälla på delikatessen.

Det är inte bara en händelse att tårtan ser ut som den gör.
Blodpuddingsmånen symboliserar mitt geni, vilket avspeglar det inre ljuset.
Leverpastejspyramiden symboliserar världens sju underverk. Nu har ju jag tillkommit som det åttonde underverket.
De tre Frolicbitarna symboliserar de tre vise männen, som nu har fått sällskap av en fjärde. Det skulle vara Sverker det. Dessutom är cirkeln i sig perfekt, vilket även jag är.
Jag vill på det bestämdaste förneka att jag skulle ha fått baksmälla av delikatesserna. Det är bara elakt förtal av husse. Det smällde inte alls från min bak. På sin höjd pyste det lite.
– Usch vad det luktar Sverker, sade husse när vi lagt oss i min säng. Vad har du ätit egentligen? Har du ätit något annat?
Sanningen är dock den att jag inte hade ätit. Jag hade pruttat.

Hej så länge
Sverker

Leg. tårtälskare

GREJER Det här är grejerna du behöver för att kunna göra en jubileumstårta.
1. Kniv lämplig för blodpudding och leverpastej
2. Skärbräda så du inte försöker skära i sten
3. Tallrik att placera tårtan på
4 Blodpudding
5 Leverpastej
6 Frolic
7 En överraskning

MÅNE Du börjar med att skära upp en blodpuddingsskiva. Den ska vara betydligt tjockare än den som ligger på tallriken. Skär sedan ut lite grann, så det syns att det är en måne. Den överblivna biten kan med fördel ges till Sverker.

TJOCK Om du är snål och ogin mot din hund, så kan du skära en lika stor bit som husse. Om du är generös och tycker om din hund, så skär du en betydligt tjockare bit.

UPPLAGT Nu ser du att av den lilla leverpastejbiten har det blivet en pyramid. Tre Frolicbitar placeras lite snitsigt längs med kanten på tallriken. De överblivna leverpastejbiterna kan med fördel ges till Sverker. Husse var snål och lade dem på en smörgås, som han åt upp.

DEKORATION Bara för att det hela ska se lite snitsigare ut, kan det vara bra att placera en kaviartopp på blodpuddingen. Det blir både färgglatt och gott. Det var kaviaren som var överraskningen i receptet.

VÄNTAN Jag tror inte att det är nyttigt att stå och vänta på maten. Det rinner ur munnen så hemskt. Men lydig som jag är, så väntar jag tills husse har sagt varsogod. Fast jag försöker hypnotisera maten så den kommer till mig.

2 kommentarer:

  1. Det ser verkligen smaskigt ut tror jag ska göra en till mig själv fast det blir garanterat inte bara lite pys utan snarare explosion skulle jag tro :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju alltid risken med extragod mat.

      Radera