9 januari 2014

Förbjudet – Forbidden – Verboten – Inderdit

VÄNDPLANEN Denna mossiga skylt hittar du borta vid vändplanen, där plogbilen körde i diket. För säkerhets skull går jag vid sidan av vägen. Man kanske inte får gå mitt på.

Den förbjudna staden finns inte bara i Beijing. Hemma där jag bor är det förbjudet. Då menar jag inte bara ta mat och godis från bordet, när ingen ser. Nej, allt är förbjudet.
När jag och min husse, eller min Agnes, eller min Per, eller min resursmatte tar en promenad hemma. Så är det förbjudet.


Man hinner inte komma längre än till vändplanen (där plogbilen körde i diket), så blir det förbjudet. Får man egentligen gå där? Ja, inte vet jag, men jag tror det. Bil får man inte köra. Dessutom är man väldigt dum om man försöker det, för efter 187,4 meter tar vägen rejält slut. Det var en som provade för några år sedan. Det blev en dyr bärgning.
Om man sedan fortsätter att gå till Säteriet så passerar man ständigt nya förbudsskyltar, som är väldigt gamla. De går knappt att läsa.
Då är frågan: gäller en skylt som är mossig, eller är den bara en bortglömd fornlämning i skogen?

Hej så länge
Sverker

Leg. förbudsmotståndare

GENVÄGEN Det finns en genväg genom skogen, som vi går på allt som oftast. Den är också förbjuden. Om du tycker att bilen liknar husses bil, så tycker du alldeles fel. Man får ju inte köra där.

SÄTERIET Vid Säteriet har de ganska nyligen satt upp en trevlig informationstavla. Nu behöver jag inte stå och fundera på huruvida området är statligt, militärt eller kommunalt. Nej, nu står det tydligt att det är privat område. Kan vara intressant att veta när man promenerar där.

SKARPSYNT För att kunna se den här skylten krävs att du är skarpsynt. Antagligen betyder den förbjudet. Den smutsiga vita bilen kunde ha varit min husses, men jag varken bekräftar (=håller med) eller dementerar (=blånekar till) det.

UNGAR Flera förbud på samma stolpe. Det översta betyder att man inte ska köra rakt fram när vägen tar slut. Det undre betyder att jag måste gå – inte springa – eftersom det finns lekande barn. Jag kan förstå att små barn kan bli rädda, om det kommer en stor och ståtlig västgötaspets i racerfart. Jag kan ju skrämma älgar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar