5 januari 2014

Nyårsafton är årets värsta dag

SPANAR Innan jag går ut på nyårsdagen så måste jag spana efter raketer. Jag vet hur de ser ut, får jag såg dem kvällen innan. Här spanar jag åt vänster.

På sommaren kan det åska ibland. Det är otäckt. Men ännu värre är det på nyårsafton. Då smäller det och blixtrar hela tiden. I flera dagar faktiskt. Då är inte jag glad. Du undrar säkert vad jag gjorde på nyårsafton. Jag led.

Det kanske inte skulle göra så mycket om folk kunde klockan. Men icke. Det smäller flera dagar innan och flera dagar efter. Egentligen ska man fira in det nya året på detta konstiga och fruktansvärda sätt.
Dessvärre bor jag i en stad där folk på grund av lång inavel, har fått ett IQ långt under snittet. Det är därför de inte kan almanackan eller klockan. De tror att det nya året inträffar flera dagar innan och flera dagar efter. Jag kan inom parantes berätta att när jag flyttade till Tranås, så steg den genomsnittliga intelligenskvoten drastiskt.
Alla dessa raketuppskjutningar under lång tid, gör mina promenader till en pina. Men för att inte riskera något i onödan, så spanar jag ordentligt innan jag går ut.
Inför förbud för raketer. De bara smäller och blixtrar och det är inte roligt. Tvärtom!

Hej så länge
Sverker

Leg. raket- och åskhatare

HÖGERSPANING En snabb spaning åt höger. Inga raketer där heller. Då är det fritt fram att gå ut, men säker kan jag inte vara ändå.

NYÅRSAFTON Min husse och min Agnes tittade på TV. Normalt sett brukar jag ligga i soffan eller på golvet. På nyårsafton var det säkrare att ligga på min Agnes. Hon klagade över att hon inte såg TV:n, men vad är viktigast? Natten tillbringade jag på husses kudde, bakom hans huvud. Där ligger jag ganska säkert. (Bilden är tagen i mörker med husses telefon.)

6 kommentarer:

 1. Anna-Karin (0% inavel)5 januari 2014 16:20

  Stackars dig och alla andra som är rädda, jag tycker också att både raketer och åska borde förbjudas!

  SvaraRadera
 2. Jo, jag tycker nog att det är det minsta man kan begära.

  SvaraRadera
 3. Hej Sverker
  När det gäller IQ under genomsnittet så måste det även gälla för Mantorp med omnejd... De som bor där verkar inte heller begripa sig på varken klocka eller kalender. Fast i år så ljuddämpade min matte hela stallet med isolering så jag och min polare Wilma hade det rätt lugnt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var klokt gjort. Den franska kattan Lucy bor numera i Mantorp och hon är inte särskit smart. Hon lekte med mitt tuggben.

   Radera
 4. Ja fy för smällare Sverker. Har en tik som känner precis som dig just runt nyår. Inga roliga tider för er hundar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen inte. Om jag inte skämdes så hemskt, så skulle jag erkänna att det var jag som kissade inne. Jag försökte skylla på läckande tak, men det regnade ju inte ute.

   Radera