16 juni 2013

Vem påstår att lite regn är farligt

TAKSKYDD Jag ville ut och gå, men husse envisades med att gömma sig under ett tak. Sådan är han. Han har vattuskräck. Annat är det när jag ska duscha.

Jag har nu en längre stund påpekat för husse lämpligheten att ta en längre promenad.
– Men Sverker, sade husse med en lidande röst.
– Det ösregnar ju.
Är det samma husse som brukar upplysa mig om att ”lite vatten är inte farligt” när jag ska bada eller duscha?


Igår kanske du kommer ihåg att jag och säkert turen andra hade samlats på skolgården för att fira solen. Själv har jag inget emot regn, om det inte råkar åska samtidigt.
Dagen innan, då det regnade, var det nästan folktomt i stan. Detta trots att det var fredag och då ska alla åka och handla på torget. Så har det alltid varit. Men var fanns de i förgår? Lite vatten är ju inte farligt.
Jag tyckte att vi kunde fika ute nu också. Jag har nämligen ett ben gömt där. Men icke. Husse vägrade fastän han har både regnkappa och paraply. Lite vatten är ju inte farligt.
Jag har listat ut vad han menar med att lite vatten inte är farligt. Han anser att det inte är farligt för honom i duschen eller i vattnet i sjön, men ute om vattnet kommer från himlen.
Jag tycker som vanligt tvärtom. Duscha inne och bada ute är farligt. Regn är bara trevligt.

Hej så länge
Sverker

Leg. regnhund

TOMT Precis här tyckte jag att det hade varit lämpligt att ta förmiddagsfika. Jag har nämligen gömt ett ben på ett mycket hemligt ställe (=busken till höger), som jag behöver kontrollera. Kanske flytta på också. Husse han skulle fika inne han. Fegisen!

REGNMOLN Så här kan det te sig när det kommer regnmoln farande över sjön. Det kommer lite sol också, så det finns lite för allas smak.


FEGISAR Hela Tranås befolkas av folk med vattuskräck. Jag ville vara ute och gå, men husse skulle trycka under ett tak. Jag undrar var alla andra fanns?

4 kommentarer:

  1. Hoppas bara det inte är rabies (vattuskräck) ni har allihop i Tranås! I så fall får ni gärna hålla er inomhus!
    / Lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är vaccinerad, men det är värre med husse. Honom får man vara försiktig med.

      Radera
  2. Jag hoppas att husse inte tog denna regnmolnsbilden bara med den taskiga telefonkameran utan också använde någon av sina onödigt dyra kameror också, den bilden är giftigt snygg, säger jag, nyss hemkommen från London och därmed expert på regnmoln. Dom är definitivt inte så snygga i London, bara gråa och fulla med vatten!
    Göran, numera leg. regnexpert.

    SvaraRadera