22 december 2013

Nu struntar jag i den dumma julen

ELÄNDE Det här med jul är inget roligt allas. Det är det värsta som finns. Inget går som det ska. Tvärtom. Allt går precis som det inte ska.

När inget går som det ska är det inte roligt. Allt har gått fel. Det är fortfarande inte julstädat. Inget julgodis är tillverkat. Julklapparna är inte inslagna och jag har inte ens hittat någon present till mig.

Min husse hade planen alldeles klar.
– Jag skurar golven en gång till. Sedan gör jag en Jansson. Du får gärna titta på Sverker.
– Sedan när Jansson har tagit plats i ugnen, så bonar jag golvet. Visserligen gjorde jag det när Agnes tog studenten för 4,5 år sedan, men det är roligt om det är fint när det är jul.
Alla möbler ställdes undan i hallen och golvet skurades igen. Så långt allt väl.
Sedan var det dags att göra Jansson. Först rev husse löken och potatisen, istället för att strimla den. Inte bra. Det blev till att göra nytt. Strimlat denna gång. Då ringde min Agnes från Arlanda och meddelade att hon inte tycker om oss och avstår från att fira jul med oss. Hon var på väg till Frankrike. Den rivna potatisen och löken fick nu bli till någon mospajgrej.
Så skulle husse hitta den tjusiga polishen han inhandlat för ett par år sedan. Den finns inte. Bara att vänta på att Jansson och den konstiga rätten ska bli färdiga. Vi tittar lite på TV.
Så var det dags att ta ut mästerverken från ugnen. Den vettiga Jansson föll i golvet. Allt höll, men den pressades ihop.
Nu ska vi åka och köpa polish och husse får stå i kö. Han älskar det.
Jag tror inte det blir någon jul i år.

Hej så länge
Sverker

Leg. julless

OFÄRDIGT Här skulle det vara fint med nybonade golv och julstämningen skulle häva sig över mig när jag klev in i rummet. Men hur ser det ut? Tomt och obonade golv.

2 kommentarer:

  1. Ta det lugnt, Du ska se att på tisdag morgon är allt klart och julen lägger sig som en god, varm filt över dig. Husse får förstås lägga på ett kol, men bara han vill, så fixar det sig nog. God Jul på Dig bäste Sverker/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska skälla på husse. Han är inte sådär angelägen om att arbeta. Lata sig är mer hans melodi.

      Radera