25 december 2013

Julaftonen hos Lucy blev mycket lyckad

SVÅRT Det är inte lätt med julklappar. Först ska de öppnas och sedan så ska de gömmas. Annars vet man inte vad Lucy hittar på.

Nu glimmar juldagsmorgonen, även om det inte syns. Men minnena från julafton de glittra och glimma. Tydligen har jag varit ganska snäll, för jag fick lika många julklappar som Lucy, min Per och min husse.
Dessutom fick jag både smakprov och rejält med fördisk och extragod middag.


Redan i hallen, när jag kom, hittade jag min första julklapp. Det var ett litet inslaget paket, som jag genast gömde i en av min Pers nya fåtöljer. De är bekväma.
Jag hade stor framgång både när maten tillagades och när min Per och min husse åt. För att inte prata om fördisken.
Sa jag att jag fick lika många julklappar som de andra? Ihop alltså.
Jag fick många små tuggben, flera stora tuggben, torkade kycklingbitar, grisöron, en kub som går att tugga på och som innehöll godis. Godiset trillade ut om man skakade på den.
Som du förstår var jag fullt sysselsatt med att gömma mina presenter.
Dessutom fick jag extragod middag av min Per. Så Lucy och jag kunde äta delikatessmiddag ihop. Dessutom fick vi en klick vispgrädde på maten.
Sammantaget en mycket minnesvärd julafton.
Vad Lucy fick för present? Det får du se i morgon – kanske. Idag på morgonen har Lucy och jag gjort gemensam sak och väckt min Per och min husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. jultrött

ÖVERRASKNING Redan i hallen hittade jag första julklappen. Det var ett litet ben, som jag genast gömde i en av Pers nya fåtöljer.

ÄTA Min Per och min husse sitter och äter. Jag är just på väg att intaga min plats vid min Per. Det var lyckosamt, kan jag berätta.

KUB Jag har just öppnat min fina kub, som jag fick av min resursfamilj. Jag upptäckte att om jag skakar på den trillar det ut godis. Den har jag gömt på hemligt ställe (=under en filt i gästrummet).

ORÄTTVIST Efter ett par timmar vågade sig Lucy fram. Genast började hon ta sig friheter. Du ser själv att hon sitter på bordet, där man inte får vara.

FÖRDISK Det fanns minsann grejer kvar på tallrikarna när jag fördiskade. Du ser själv att det finns julkorv. Den tog dock snabbt slut, eftersom den var väldigt god.

SKYPE Min husse tyckte att det var väldigt roligt att prata och se Seattle, men du ser själv att det är datorn som man ser. I vilket fall kan du se min Emily, min Evan, min Stephanie och husses son, min David. Husse tyckte det var väldigt roligt att prata med dem. Min Agnes hörde inte av sig och hon vägrade att svara i sin telefon.

6 kommentarer:

 1. Det var en toppenjulafton du fick, Sverker! Jag fick en pipisleksak. Pipet är inte trasigt än fast jag jobbar på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetar man ihärdigt, så går pipet sönder. Jag vet det av erfarenhet.

   Radera
 2. Du Sverker dom i Seattle vet väl att en av dina förfäder var den första stiliga
  Västgötaspets som landsteg i Amerika, hoppade av först av alla från Vikingaskeppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart. Fast det var andra sidan av Amerika de hoppade av på.

   Radera
 3. Jag är mest imponerad av Pers snygga fåtöljer/E-beth

  SvaraRadera
 4. De är sköna också och bra att gömma ben i. Lucy tycker också om dem.

  SvaraRadera