23 december 2013

Det verkar bli en jul trots allt

MATRUMSFINT Golvet blänker, grejer är borta och en julduk på bordet. Men var är julmaten, som jag skulle behöva nu?

Jag har skällt. Jag har tjatat. Jag har hotat. Jag har gråtit.
Jag har gjort allt för att få min fruktansvärt lata husse att sätta fart med julstädningen.
Ingen jul om man inte stressar, städar och fejar.


Det börjar faktiskt likna något som kan kallas för färdigt. Husse har faktiskt arbetat, vilket jag inte hade förväntat mig. Golvet blev ganska bra. Allt är avtorkat och dammat. Fåtöljer och stolar är tillbaka. Juldukar på bordet. Allt är klappat och klart för klappar.
Det sista är ett sorgligt kapitel. Visst ligger det klappar på golvet. Men de är till min resursfamilj (1 st) och ett till Emma som har fyllt 30. Resten, som är många, många, stora, stora är till min Per och Lucy. Varför ska de ha massor av julklappar och jag ingen?
Husse påstår att det finns klappar till mig, men han är rädd att de skulle öppnas direkt de hamnar på golvet. Det verkar som han inte litar på mig. Nu får jag förlita mig på min resursfamilj, som kommer snart. Och min Per som jag kommer till i morgon.
Min husse får däremot inget. Han har inte varit snäll.

Hej så länge
Sverker

Leg. förväntansfull trots allt

VARDAGSRUMSFINT Alla fåtöljer är tillbaka skumtvättade och fina. Golvet är hyfsat blankt och ljus och stjärnor lyser. Nu hoppas jag tomten ser allt det här, så han kommer till Mantorp i morgon.

PYNTFINT Pianot är överhopat med julpynt. I högra hörnet står en huvudljustomte som husses mormors föräldrar hade. Den har inte brunnit upp än. Till vänster står kanske husets värdefullaste föremål, min julängel, som jag pysslade ihop. Själv tycker jag nog att man kunde rycka vingarna av ängeln. De är gjorda av grisöron.

6 kommentarer:

 1. Sverker, Sverker!! Ibland tycker jag du är lite väl hård mot din husse. Han gör säkert så gott han kan. Det är nog inte hans fel att han inte är lika duktig, klok och ståtlig som du. Försök nu i juletid att ha lite överseende med honom och ge honom en förlåtande blick och en liten julpuss. GOD JUL och mycket julmat önskar jag dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker, men du ska veta att det är inte lätt. God Jul själv.

   Radera
 2. Hej Sverker! Hoppas du får en riktig god jul och ett mycket gott nytt år med många godsaker. Glada julhälsningar från Tora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas jag att du också får många godsaker (korv, marsipan, tuggben, levergodis etc). God Jul!

   Radera
 3. Oj, så fint det blev till slut, men får Du vara uppe och håra ner i de nytvättade fåtöljerna. Han är trots allt snäll din husse och låter dig hållas. Jag tror dessutom att han har köpt flera julklappar till dig. Ta väl hand om Lucy och Per. Jobbigt med många att hålla reda på i helgen.God Jul/E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag får vara uppe i fåtöljerna. Men jag får inte kissa på dem, men det var Lucys fel. Hon kissade först, så jag var tvungen att kissa över. Sedan kissade hon igen, och så fortsatte det. Jag vann, för hon flyttade.
   God Jul själv. Jag vet att jag får julklappar. Kanske. De ligger i bilen. God Jul på dig också!

   Radera