11 december 2013

Inte alls ensamast i hela världen

ENSAM Det är ofta du får se bilder på mig när jag strövar omkring ensam. Då kanske du tycker att jag ser ledsen ut, men jag har en skara kamrater här hemma.

– Stackars Sverker vad du måste vara ensam. Du har ju bara en korkad husse att umgås med.
Det är sådant jag får höra då och då. Men så ska du inte tycka, för jag har många som är klokare och trevligare än husse runt omkring mig.


Jag har vänner här inomhus och jag har vänner utomhus. Naturligtvis saknar jag alla som har försvunnit. Min kompis Egon, som jag var ute och gick med ganska ofta. Min Agnes som inte vill bo hos husse längre, för att inte tala om kattan Lucy som valde min Pers goda mat före mig. I och för sig kan jag förstå henne, för den maten är minsann riktigt god.
Men här har jag fåglar i trädgården. Visserligen är de rädda för mig, fastän jag aldrig skulle äta upp dem. (Lucy skulle nog gärna ta en till mellanmål.)
På somrarna har jag fågelungar i ett trädhus. Förra sommaren var det dock ekorrungar. De var roliga att titta på och jaga upp i träden.
Sen har jag min hare på vedbodsväggen. När vi språkar med varandra är det dessvärre envägskommunikation. Fast det springer omkring harar och rådjur också. De är också rädda för mig. Min räv som var min lekkamrat har dessvärre försvunnit. Hon var söt. Min husse fick klappa henne.
Min kompis flugan Tekla bor i badrummet. Hon kryper alltid på fönstret, så henne kan jag titta på när husse duschar.
Så om du tror att jag är ensam, så har du alldeles fel.

Hej så länge
Sverker

Leg. sällskapshund

FÅGLAR Om du tittar noga, så ser du att det är fåglar på marken. Det här är domherrar. De ska du akta dig för, eftersom de är tomtens fåglar. De är som FRA, spioner. Om du inte är snäll, så skvallrar de för tomten, vilket påverkar mängden julklappar menligt.

TRÄDHUS I ett träd hemma finns det ett trädhus. Där kan det bo fåglar eller ekorrar. Det spelar ingen roll vilket, för de är trevliga att titta på vare sig de flyger eller klättrar. På vintern är det ingen som bor där, utan det är mer som ett sommarställe.

VÄGGHARE På väggen till vedboden sitter det en hare. Den är trevligare än husse, eftersom den aldrig säger till dig vad du inte får göra.

TEKLA I badrumsfönstret hittar du Tekla. Hon flyttade in dit för tre veckor sedan. Hon kryper än hit och än dit. Ganska rolig att titta på, men inte mycket att konversera med. Hon är ungefär som haren, men rörlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar