8 december 2013

Brev från den upprörda franska kattan Lucy

På begäran från en viss fransk katta, har jag lånat ut min blogg idag. Så här i juletider får jag väl vara lite snäll. Jag vill ju ha julklappar.
I vilket fall som helst ville hon, den franska kattan Lucy alltså, inte bli beskylld för att vara feg (även om hon är det). Hon fattade mod igår och gick ut och hade min Per att att föreviga detta korta ögonblick med den extradyra kameran han skaffade för att fotografera kattan.


KONTROLL Innan jag tog steget ut i snölandskapet, var jag tvungen att kontrollera ordentligt. Man måste vara noga!

Hej Sverker

Lite upprörd blev jag igår när jag såg din blogg. Det är inte alls så att jag är feg. Vi förnäma franska kattfröknar måste iakttaga en viss försiktighet. Vi måste akta oss mot kyla och snö. Särskilt gäller detta mig med tanke på min högadliga – men okända – bakgrund. Att jag sedan råkade i olycka i Toulouse och hamnade på gatan är en annan sak. 
Jag hade MIN Per att fotografera mig när jag tog en lång tur i den djupa snön. Jag överdriver inte när jag säger att jag säkert gick fem meter.
Beundra mig på mina bilder. Det är så en förnäm fransk kattfröken beter sig i snö.

Au revoir
Lucy

Leg. modig och förnäm fransk kattfröken

TVEKLÖST Med risk för min egen hälsa, begav jag mig med raska steg ut på det före detta trädäcket, numera snödäcket.

ELEGANT Ett synnerligen elegant hopp och jag var uppe på bordet. Jag känner en västgötaspets, som måste klättra upp på bord via stolar.

ORÄDD Som du själv kan se på spåren har jag gått fram och tillbaka, Detta trots att bordet är så högt. Har jag bevisat att jag är modig nu?

SLUT Efter denna långa promenad, inklusive ett elegant hopp, är det dags att gå in. Att överdriva vinterpromenader kan vara skadligt för mig. Särskilt med tanke på mitt förnäma franska påbrå.

FINPUTS Det här är något du skulle behöva lära dig Sverker. Efter en så äventyrlig promenad, så måste man putsa sig fin. Tassarna är blöta och håren ligger inte som de ska.

VILA Efter ett sådant äventyr var det dags att vila. Jag behöver min skönhetssömn. Det kostar på när man är så fulländad som jag är. Naturligtvis ligger jag på en av mina troner. Högst upp har jag en utsiktsplattform. Du Sverker, kan ju fortsätta att ligga på golvet. Jag vill helst ha mina undersåtar där.

8 kommentarer:

 1. Sverker bry dej inte om den där kattan Lucy, hon är högfärdig..
  Du är ju en Vikinga hund som springer ute i snöstorm och alla andra
  oväder. Ha en trevlig andra advent,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Detsamma. Jag vet att hon är högfärdig. Tänk att vara mallig bara för man har tagit några steg utanför huset. Löjligt.

   Radera
 2. Det var det fräckaste! Här är du storsint och lånar ut din blogg, och så tackar kattan dig genom att vara oförskämd! Hmpf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte hemskt? Fast det är väl vad jag väntade mig ungefär.

   Radera
 3. Jag tycker det var lite roligt att hon visade sig vara lite kaxig. Sådana är vi kvinnor./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du. Jag tycker nog kattor ska veta sin plats. Särskilt fula franska kattor med tveksamt förflutet.

   Radera
 4. You are very generous to "loan" your blog - I hope Lucy appreciates it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I'm afraid she didn't. She is a cat, an ugly french one.

   Radera