21 november 2013

Vem är det jag har tagit med på promenad?

HEMLIGT Vem är den hemliga flickan jag är ute och går med? Du gissar säkert rätt. Det är min Agnes. Jag hämtade henne på stationen igår. Hon kom med 19.30-tåget, som kom 20.01. Det var ett SJ-tåg.

Om du kommer ihåg rätt, så städade husse och jag igår. Särkilt jobbigt var det för mig, eftersom jag övervakade att allt gick rätt till. Anledningen till denna i mitt hem sällsynta övning, var väldigt hemlighetsfull. Jag antog att det skulle komma några gäster. Annars finns ju ingen anledning att städa.

Jag var spänd på vem det kunde vara som skulle stiga av tåget när husse och jag åkte in till Tranås station 19.49. Vi skulle möta någon vid 19.30-tåget, som skulle komma 20.00. Men det kom ingen gäst alls. Istället kom min Agnes och hon är ingen gäst. Desto roligare, även om jag inte förstod varför vi skulle städa.
På kvällen åt vi pizza, d.v.s. jag fick några kanter och min Agnes och min husse vräkte i sig det gottigaste. Vi tittade på TV också. Winters Bone hette filmen. Bitvis sevärd eftersom det förekom både hästar och hundar i den.
Idag åt vi frukost och tog en promenad. Lite jobbigt är det allt att hålla ordning på två stycken. Sedan åkte vi och handlade.
Nu påstår min Agnes att hon pluggar. Det är dock lögn. Jag har inte sett någon plugg, men hon sitter framför datorn och leker. Mig lurar hon inte!
Men varför städade vi i onödan?

Hej så länge
Sverker

Leg. Agnesägare

SVÄLTANDE Att plocka fram mina spanielögon och se svältande ut, kan vara lönsamt när min Agnes är hemma. Det är därför jag fattar posto under henne vid måltiderna. Annars är jag nedanför husse och hoppas att han spiller.

LÄSER Min Agnes kan inte vänta med att slänga sig över dagens nummer av Tranås Tidning som jag hämtade redan vid 5.34. Några liknande tidningar har de nämligen inte i Uppsala.

JOBBIG Min husse är alltid så jobbig. Nu har han kommit efter igen och jag måste kontrollera var jag har honom. Ska jag bli tvungen att valla honom?

FÖRSTÅENDE Min Agnes begriper sig på hundar. Hon har vett nog att vänta, så jag hinner nosa färdigt. Om jag är ute med husse så ropar han på mig, fastän jag kanske har lokaliserat en högintressant doft.

4 kommentarer:

  1. Du får koppla husse så du kan hålla ordning på honom!

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt att Din Agnes är hemma. Nu får väl husse finna sig i att spela andrefiolen./E-beth

    SvaraRadera