9 september 2013

Vad gjorde jag i lördags?

NOGA Att plocka tre gurkor bland massor gurkor, kan förefalla enkelt för den oinvigde. Som tur var för resursmatta så fanns jag där. Nu kunde jag visa henne vilka hon skulle ta. Endast det bästa är gott nog!

När det står lördag på almanackan kan man göra något. Husse och jag skulle åka till min Per. Dessvärre visade det sig att han var sjuk. Nu hade vi en väldig tur i alla fall. Vi blev nämligen bjudna på kalas!

Trots att jag var bjuden, så hade jag ingen plats vid bordet. Jag satt och vaktade troget under bordet hela tiden. Någon kan ju tappa något. Farfar tappade alltid. Först sade han ”Hoppsan”, och sedan så tappade han.
Nu var det dessvärre så att ingen tappade. Resursmatte tappade inte heller något när hon lagade till den indiska kycklingen. Detta trots att jag hade hjälpt henna plocka gurkor.
Hur hon kunde veta att kycklingen var indisk vet jag inte. Kycklingen var död och huvudlös och pratade inte.
När alla hade ätit färdigt, utom jag som svalt, så vände sig lyckan för mig. Ur tomma intet kom det ett stort fint tuggben.
All koncentration jag hade haft på inte tappad mat, hade tagit på krafterna. Så när övriga satt och pratade passade jag på att ta en tupplur.
Benet då, undrar du säkert. Ja, på grund av den varma väderleken var köksdörren öppen. Tuggbenet ligger nu gömt i trädgården. På en mycket säker plats.

Hej så länge
Sverker

Leg. festare

LYCKA Kyckling fick jag ingen och inte får jag fördiska heller hos min resursfamilj. Men som du ser gav min resurshusse mig ett stort fint tuggben. Det ligger nu i deras trädgård för att mogna.

TRÖTT Tänk dig själv om du först ska vakta att det inte trillar något på golvet vid tillagningen. Innan du hinner vila så mycket som en sekund är det dags att vakta så att det inte trillar någon smula från bordet. Sedan ska du gömma ditt ben i en stor trädgård, så att ingen kan hitta det. Skulle inte du bli trött då? Jag blev totalt utsliten.

7 kommentarer:

 1. Åh Sverker,så go Du ser ut där Du ligger och får din välförtjänta vila./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är alltid go, Vaken som sovandes.

   Radera
 2. Vilket "hundgöra" du har Sverker! Håller med E-beth, så go du är när du sover! / Lu

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nog att jag är manligare i vaket skick.

  SvaraRadera
 4. Sverker, du har så väldigt söta, nej, jag menar MANLIGA, pösbyxor på dig (syns på gurkplockarbilden). Tack för en intressant och lärorik blogg. /Morran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog hela jag är väldigt manlig.

   Radera
 5. Naturligtvis. /Morran

  SvaraRadera