5 augusti 2013

Så blir vädret resten av året där du bor

REGN Somliga dagar kommer det att regna. Särskilt i Tranås kan det komma regn. Eller i Uppsala och Mantorp. Det kan i stort sett ske varje månad året ut. Under december, och kanske under november, kan det snöa istället.

Jag har nöjet att idag kunna presentera en mycket detaljerad och exakt väderprognos för resen av året. Träffsäkerheten på min prognos är betydligt bättre än de som presenteras i Aftonbladet eller Expressen.

Det kan vara bra att veta hurdant vädret kommer att bli de närmaste fem månaderna. Då jag är bäst på allt, även vetenskapliga väderprognoser, så har du bara att titta på bilderna och läsa. Visst var väl det enkelt?

Hej så länge
Sverker

Leg. meterolog

LJUS Jag har räknat ut att solen kommer att gå upp senare och senare. Dock kommer solen att gå upp varje dag. Ibland gömmer sig vår stjärna bakom moln.

TECKEN Ser du en snigel som kryper i gräset så är detta ett tecken. På vadå? Jo, du blir blöt om tassarna om du går på gräsmattan.

RÖDLÖV Varje dag kommer nu att bli kallare och kallare. Snart är det dags att höstförbereda.

ADJÖ Framåt hösten kommer det enligt alla tecken bli så kallt att du inte vill sitta ute längre. Då kan du slå in trädgårdsmöblerna, så blir de glada.

SOLSPANING Längre åt höger varje dag går solen upp. Snart kommer jag inte att kunna se soluppgångarna och kallt kommer det att bli också.

RÄFSDAGS Det kalla vädret, som kommer i höst enligt min prognos, får löven att släppa taget om träden. Då gäller det att plocka fram räfsan och räfsa upp varje löv. Sen kan du slänga dem i skogen när ingen ser.

RÅKALLT Somliga morgnar i november kommer att bli dimmiga och råkalla. Tänk bara på vad som hände Gustav II Adolf den 6 november 1632. Se till att inte gå vilse i dimman.

JULDAGS En morgon i december när du ska hämta tidningen, så ser det ut så här när du tittar ut genom dörren. Det är kallt och mörkt. Men håll ut. Enligt min vederhäftiga prognos, så kommer det ett par rejält varma dagar i maj nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar