9 augusti 2013

På fredagar måste man gå till torget

ÖVERSIKT Torgturen börjar alltid med att man ställer sig och spanar. Finns det månne någon jag känner? Huvudanledningen att torghandla är att man ska träffa någon och stå och språka.

Vad gör man i Tranås på fredagar om man bor på landet? Jo, på fredagar åker man in till stan och går på torget. Där kan man diskutera skördeutsikter och berätta hur första höskörden blev. Som alltid var skördarna rena katastrofen. Även stabor hittar till torget.

Husse och jag följde strömmen idag och begav oss till torget. Där fanns det många stånd, där det fanns många olika saker att köpa. Dock inget hundgodis. Det fanns korv, men husse köpte ingen.
Fast vi träffade gamla lekkamrater till husse. Det var väl roligt för honom, men inte för mig.
I vilket fall som helst så köpte vi inget. Det kan ju vara bra, eftersom det blir mer pengar över till min mat.
På torget får jag inte markera något.

Hej så länge
Sverker

Leg. torgbesökare

DILL Det här är ett exempel på onödiga saker som fanns att köpa på torget. Min mat smakar mycket bättre utan dill.

SMÅ Dessvärre var de här jackorna för små till min Agnes, annars ska flickor ha skära kläder. Vi grabbar ska ha den betydligt mer manligare färgen blå.

NEJ ”Tänk inte ens tanken, Sverker”, sade husse när jag nosade på de här blommorna. Jag förstår inte vad han menade. Gör du?

ÄNTLIGEN När vi gick en extrapromenad på Storgatan, där husse och jag slank in och köpte ett par byxor i en affär, hittade jag denna vackra blomsterkruka. Den markerade jag.

2 kommentarer:

  1. Får man inte tänka en tanke när man luktar på blommor? Han är bra bakvänd, din husse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag också. Jag hade ändå inte tänkt … nja, kanske…

      Radera