10 augusti 2013

Nu ska minsann Storgatan krusas

AMERIKANARE Redan vid 11-tiden idag hade det förvillat sig några ovanligt stora bilar in på Storgatan. Men det skulle komma flera. Säkert sådär 7.432 stycken.

Det är krusning i Tranås idag. Att krusa innebär att man tar en gammal amerikansk bil och så kör man Storgatan fram och tillbaka. Vid sidan av Storgatan står de häpna Tranåsborna och andas in de avgasmoln som de passerande bilarna lämnar efter sig.

Den första krusningen efter Storgatan var klockan ett. Det var den jag såg. Sen ska de krusa ikväll igen. Husses mormor krusade också, visste husse att berätta, men då banden på örngotten.
Det gamla popbandet Hep Stars har dammats av, och de ska framföra sin musik som de gjorde när min husse var liten., ty

Gammalt ska det va’
Annars inget bra.

Det är därför de flesta bilarna är så gamla. Många av bilarna saknade tak, vilket nog kan vara besvärligt om det regnar. Deltagarna hade lite svårt med geografin, eftersom de körde med USA-flaggor. Vi är ju i Sverige!
Nu har husse och jag krusat hem, och lämnad Storgatan i sticket. I morgon får vi se hur mycket det finns kvar av den.

Hej så länge
Sverker

Leg. krusare
TAKLÖS Ett exempel på en bil som har tappat taket. Det var ganska många taklösa bilar. Inget kul att åka i på vintern.

RAD Så långt ögat kan nå, så står det amerikanare på en stilig rad. Snart, mycket snart, ska de åka iväg och krusa Storgatan. Husse och jag platsar inte i det gänget, för vi kör en miljöbil och då får man inte vara med. 


FÖRARGLIGT Ibland händer det tydligen att somliga har lite bråttom iväg. Den här bilägaren har tydligen kört ifrån sin motorhuv därhemma. Så kan det gå om man är slarvig.

SCANIAMUSIK På en gammal lastbil av märket Scania, satt det ett band som spelade klämmiga bitar. Husse ansåg att de hade platsat på en skoldans när han var ung. Men de platsar också på ett flak när det ska krusas på Storgatan.

PS Bilderna strulade idag, så det blev lite konstigt. DS

2 kommentarer:

 1. Detta läste jag på nyheterna - Smålands Chigago, eller?/E-beth

  Drygt 10 fall av misshandel rapporteras från Tranås i helgen när det arrangerades cruisingkväll med många raggarbilar.

  Enligt polisen är det dock inte raggarna själva som stått för våldet utan andra Tranåsbor. Det handlar om cirka 10 olika fall av misshandel när bråk uppstått samt hot och övergrepp i rättssak.
  En misshandel rubriceras som grov eftersom en man sparkats i huvudet.
  Ingen ska dock, enligt polisens uppgifter, ha skadats allvarligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det gå när inte jag var där och höll ordning.

   Radera