15 juni 2013

Trångt när solen lockar folk till skolgårdar

JÄTTETRÅNGT Det är inte lätt för en västgötaspets att forcera sig fram när det är så här mycket ben och skor. Det verkoar som om de flesta inte har riktig pejl på var de placerar sina fötter.

Igår så regnade det när jag var i stan. Det regnade riktigt mycket. Då såg jag knappt en människa. Idag, när solen sken, hade Tranås invånare gått man ut huse för att fira solens återkomst. Samlingsplatsen var Holavedsgymnasiets skolgård.

Du kan inte ana hur mycket folk det fanns där. Många hade skyltar för att fira det vackra vädret. Tranås Musikkår var där och spelade, bara för att celebrera (=fira) att solen sken igen.
Så kom det som alla tydligen hade väntat på; alla de som hade varit inne i skolan och dansat en soldans (tror jag).
Det hela var riktigt festligt. Men hade det inte varit mer passande att ha gula mössor, som små solar, istället för vita?

Hej så länge
Sverker

Leg. solfirare

MUSIKHUND Som alltid när det spelas musik, så krävs det att någon är i spetsen. Varför inte ta då en spets? Jo, jag kan bara säga att det är väldigt förståndigt av musikerna att välja mig.

EUPHONIUM Den här bilden envisades husse att ha med. Den visar två stycken som spelar musikkårens huvudinstrument, Euphonium. Han som spelar närmast heter Pelle. Honom känner jag. Husse har spelat euphonium både i Tranås och i Boxholm. Han spelade bara helnoterna.

VITMÖSSOR Här kan du se dem som genom sin soldans orsakat det fina vädret. De ställer upp sig på lastpallar och mottager allmänhetens hyllningar.

FOLKMASSA Här ser du vilken massa folk det var som hade samlats på skolgården. Eftersom de inte tittade på fotboll eller hockey, behövdes det inga poliser som vaktade dem. Inga blev nerslagna heller och inga fönster krossade.

7 kommentarer:

 1. Jag såg dig idag på skolgården. Du är ju ännu stiligare i verkligheten än på kort.

  SvaraRadera
 2. Har ni skolavslutning, förlåt soldans, på en lördag i Tranås?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det är väldigt smart. Nästan alla är lediga och det är en riktig folkfest. Hela Storgatan kantad med folk när alla studenter kommer med musikkåren i spetsen. Lustigt att de inte har det på fler ställen.
   De har haft så i många, många år i Tranås.

   Radera
 3. Det var kul att träffa dig vid skolan i dag Sverker.Jag är ju uppväxt i Västergötland så då är vi ju nästan släkt.Berättade det för min hund Elliot (Jack Rassel)att jag träffat dig.Han blev avundsjuk.Han vill träffa dig någon gång.Han hälsar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går bra att träffa mig nästan när som helst. Det var kul att träffa dig, men det hade varit kupigare om jag hade träffat Elliot också.

   Radera
  2. Jag var inne och tittade på blogg. Vilka fina bilder!!

   Radera