10 juni 2013

Pensionärslivet inget för mig eller min husse

BÄNKEN Som pensionär ska man gärna parkera sig på en parkbänk. Där ska man sitta tills det kommer någon annan pensionär. Då kan man språka om hur det var förr (=bättre), eller hur dyrt allt har blivit i förhållande till den dåliga pensionen. Hatten liksom koppel är obligatoriska.

Det är inte utan att jag känner mig lite tagen idag. Det är arbetsamt att fylla jämna 13 är.
– Ja, du är gammal nu Sverker, sade husse till mig.
Vadå? Jag är ju bara 13 år. Ingen ålder för en västgötaspets.
– Du förstår Sverker, 13 hundår är ungefär lika mycket som 80 människoår. Du är äldre än vad jag är.
Inte äldre, bara förståndigare!


Husse beslöt att vi skulle prova på att vara pensionärer idag. Pensionär är man i staden, så därför åkte vi till storstan (=Tranås). Här ute på landet är det inte ordnat, vare sig för pensionärer eller andra.
Vi gick runt lite och pensionärade oss. Som tur var hade vi en torr brödlimpa, för det ska man ha som pensionär. Det hade alltid farfar.
Efter att vi hade provat på olika aktiviteter, beslöt vi gemensamt att vi nog har roligare hemma.
Äntligen är jag överrens med husse om en sak.

Hej så länge
Sverker

Leg. pensionär

MATA Som pensionär äter man inte så mycket, så det är alltid en eller annan brödbit som torkar. Då kan man ta den och gå till ån och mata de redan feta änderna.

ARBETSPLATSER Som pensionär har man tid att gå och störa de som arbetar. En byggarbetsplats är ett mycket lämpligt projekt att sätta tänderna i. Den unge mannen vi språkar med kom från Danmark.

KULTUR Som pensionär har man tid att bilda sig kulturellt. En lämplig sysselsättning är att dra runt och titta på skulpturer av nakna fruntimmer och försöka minnas hur det var.

PROMENAD Som pensionär går man inte i skogen. Man kan ju snubbla. Istället går man i parkerna i den glada förhoppningen att man ska möta en tik. Vi mötte ingen. Vi var nog ute fel tid. I vilket fall som helst föredrar jag min skog.

2 kommentarer:

  1. Det verkar tråkigt att vara pensionär om man måste sitta på bänkar, mata fåglar och glo på statyer. Har du ätit upp din tårta än, förresten, eller snålar husse som vanligt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pensionärslivet var inget vidare. Jag får bara lite av tårtan på morgonen och på kvällen. Snålt är det, men det gör ju mina måltider lite godare när de toppas med leverpastej och korv.

      Radera