13 juni 2013

Det stora äventyret på en stormig sjö

FÖRBEREDELSE Ska man äventyra ute på en stor sjö, något större än havet, så krävs det utensilier (=grejer). Flytvästar, äventyrshatt (till husse. Hatten har kört USA kust till kust och klättrat i berg), äventyrsväska med reservproviant (= Frolic och snus), kamera i plastpåse och nödtelefon. Naturligtvis har min husse en solcellsdriven och radiostyrd klocka.

Efter käckt ha slängt oss in i pensionärslivet och gymlivet, beslöt min husse och jag att vi ska prova på äventyrslivet.
Ett äventyr ska vara farligt och krävande så därför slängde vi oss hejdlöst ner i kanadensaren när det äntligen kom en stormig dag.


För att ett äventyr ska vara ett äventyr så krävs det ganska mycket. Ett bra äventyr är till exempel att gå till Sydpolen på styltor, eller simma över Atlanten utan mat.
Vi beslöt oss för något värre. Ut och paddla i full storm med centimeterhöga vågor på Sommen. Vi hade bara med oss lite reservproviant, så risken var att vi skulle svälta ihjäl också.
Frågan var också att om vi skulle blåsa överbord, skulle flytvästarna bära oss då?
Tack vare min ledning och husses mediokra fysiska ansträngning lyckades vi ta oss tillbaka hem, fastän vi paddlade ute på öppet vatten på den stormpiskande sjön.
Ibland var vi över 27 meter från stranden.
Vi har inte bestämt oss om vi ska äventyra igen. Det tar hårt både på fysiken och psyket.

Hej så länge
Sverker

Leg. äventyrare

ÄVENTYRSKAPTEN Det var förstås jag som var chef på fartyget. Det krävs en erfaren och kunnig person för att klara detta ansvarsfulla arbete.

ORKAN Du ser själv vilka vågor vi hade att kämpa emot. En del jättevågor vi mötte var över fyra centimeter höga. Vi gjorde det inte lätt för oss som valde gårdagen till vår äventyrspaddling. Solen får vattnet att glittra, så det blir svårt att se. Samtidigt ser du hur ovädersmolnen tornar upp sig.

ELÄNDE I denna lilla stuga, som vi såg från sjön, får husse och jag tränga ihop oss. Det har blivit lite bättre nu, sedan Agnes har flyttat. Tidigare hade vi bara en våning var. Dessutom ligger den lilla stugan farligt när vattnet och riskerar hela tiden att spolas ut i sjön.

GRANNKOLL Fastän det hårda vädret krävde min fulla uppmärksamhet, så hann jag då och då slänga en blick mot land. Då kan man kontrollera hur grannarna sköter sina trädgårdar.

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt äventyr! Hoppas du fick ett stort ben som tack för din ansvarsfulla färdledning. Puss på nosen!

    SvaraRadera