23 maj 2013

Regn och jordbrist stoppade trädgårdsförfiningen

BLOMLÅDA Denna blomlåda är vad vi lyckades göra i dag. Det var meningen att vi skulle plantera allt, men vi möttes av många oväntade hinder på vägen. Fast visst blev den fin?

Just denna dag, torsdagen den 23 maj 2013, skulle vara den dagen då mina krukor och blomlådor skulle områdesanpassas. Ogräset skulle bytas ut mot färgglada blommor. Husse propsade på att han skulle vara arbetsledare. Hur tror du det gick?

Vi började tappert med att rensa bort ogräset och ta bort lite gammal jord. Det gick riktigt bra. Sedan skulle det fyllas på med ny jord.
Redan igår gjorde jag en stillsam förfrågan huruvida vi har jord hemma.
– Jadå, genmälde husse. Tror du att jag är dum?
Så idag när vi skulle fylla på med frisk näringsrik jord, visade det sig att det bara fanns en säck. Dessutom stod det alldeles tydligt ”Kogödsel” på den.
Nu började det spöregna också.
– Vi åker och köper jord i morgon istället, sade husse. Det är inte roligt att arbeta när det regnar så mycket.
Blommorna står alltså i sina kassar. Jag är blöt. Husse är blöt.
Men Stig klipper gräset oförtrutet, under tiden vi bäddar ner oss i TV-soffan.

Hej så länge
Sverker

Leg. dyngsur

MYRBO Den här gjutjärnstingesten innehöll inte bara ogräs, utan ett större antal sådan där små röda myror som bits så hemskt. Husse blev biten och myrorna fick Myrr.

DEPÅ Här har jag mitt blomsterförråd. Det är ingen som ser dem och ingen av grannarna har sina blommor så. I morgon ska de ut till sina land, oavsett väder.

DUKTIG The Stig, min tama gräsklippare, är den ende som är flitig här hemma. Trots regn och kyla tuffar han på dag som natt. Så har vi finare gräsmattor än grannarna också.

2 kommentarer:

  1. Det var väl ovanligt klantigt av husse att inte ha koll på om ni hade jord hemma! Men blomsterlådan blev fin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mycket kvar. Allt husse vet, bara tror han att han vet. Han vet inget.

      Radera