24 maj 2013

Här hade det behövts en Agnes

YNKLIGT Det här ser ju inte mycket ut för världen. Det är det inte heller. Husse höll hårt i plånboken när han var och köpte blommor. Sen blev det som det blev också. Glest och tanigt. Det hade behövts en Agnes.

Så äntligen har blommorna kommit i jorden. Jag måste erkänna att det är bättre än ogräs, men inte mycket. Husse klarar inte det här själv. Det hade behövts min Agnes. Hon är en riktig blomsterflicka.

Ännu en sommar då man får skämmas. En liten planta här och en liten planta där. Har man stora gjutjärnsgrytor, så kan man ju inte köpa små, små blommor.
– De är mycket billigare, sade min småländske husse.
– De blir nog mycket större, bara de får stå ett tag, tillade han optimistiskt.
Det är bara en gryta som är fin. Min gryta. Den kostade jag på minsann.
När husse var klar med allt tittade han belåtet på sina misslyckanden.
– Jag tycker det blev riktigt sött!
Sött? Här ska det inte vara sött. Det ska vara manligt!!!

Hej så länge
Sverker

Leg. planterare

SJÖUTEPLATSEN Vem vet, det här kanske kan bli något. M´Vi sitter på andra sidan och äter frukost, så man ser inte blommorna. Fiffigt va? Dessutom behövs både eternitlådan och väggen tvättas.

VINTERHJUL Inte är blommorna det första man ser. Nej det är de vinterhjul som husse ska tvätta. När undrar jag. De utgör ju inte precis någon prydnad.

FULLÄNDAT Det här är min gryta. Det är därför den är så väldigt fin. Det var den som var full med myror igår. Idag är den full med jord utan myror och fina blommor.

2 kommentarer:

  1. Det blev riktigt sött, Sverker! Var lugn, det kommer att växa till sig! Nå, fick du nån belöning för dina goda råd idag, kanske ett tuggben? Jag fick faktiskt 2 st idag för ovanlighetens skull! / Lu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick bara ett. Dessutom ett litet.

      Radera