22 maj 2013

Nu är det verkligen för sent att plantera

SKAM Tanken är att det ska vara blommor i de svarta gjutjärnsgrytorna. Det är det inte. Man kan koka soppa i dem också, eller en hare.

Skämmas är just vad jag får göra. Alla grannar har fina blommor i sina krukor. Vi har i bästa fall gräs och inte vilket gräs som helst, vi har ogräs. Husse är inte ett dugg områdesanpassad. Han är så slö, nämligen.
– Nej du husse, nu är det allt vi som åker till Mårdsmålen och inhandlar lite fina blommor, som vi kan plantera här och där.
Och det var precis vad vi gjorde.


I Mårdsmålen regnar det väldigt kraftigt, men det gör inte så mycket. De har sina blommor i långa glastunnlar. Går man där inne kan man se att det regnar, men regnet stannar utanför.
Dock måste jag säga att det är lite dåligt anpassat i handelsträdgården. Somliga växttunnlar är jättefint västgötaspetsanpassande. Där kan jag se alla blommor hur enkelt som helst.
Andra växttunnlar är inte alls anpassade för en normalkund (= Sverker), utan där står blommorna på skyhöga bord. Inte lätt att se då vad som behöver köpas.
Även betalningsdisken var jättehög. Jag nådde knappt upp, men ändå misstänker jag att Petra vill att jag ska betala. Men med hjälp av min husse så ordnade det till sig också.
I morgon får du se hur fint det blev hemma hos mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. blomväljare

ANPASSAT Precis så här ska det se ut i en blomtunnel. Då kan jag spatsera i lugn och ro och välja ut en blomma enligt tycke och smak. Allt är överskådligt även för en västgötaspets.

OANPASSAT I den här blomtunneln måste man vara husse för att se. Jag såg ju förstås blommorna som stod på kanten, men jag kunde ju inte plocka ut de stiligaste exemplaren. Det fick husse göra, men det är som du förstår ett högriskprojekt. Han är så obegåvad.

SVÅRBETALT Det var inte lätt att bli av med pengar heller. Alldeles för hög disk för mig. Men som du ser så är den sänkt ett snäpp, men ytterligare ett snäpp hade inte gjort något. Nu gick det bra ändå. Petra fick sina pengar, så hon blev säkert glad. Och jag fick mina blommor.

BEDRÖVLIGT Ännu en järngryta, den som står uppe vid gäststugan, du vet. Vad är dett att välkomna gäster med? En gryta med ogräs. Du kommer bli förvånad när du ser hur fin den är i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar