3 april 2013

På spaning efter den vår som flytt

SPANARE När du är ute och går, så får du hålla ögonen öppna. Rätt var det är, så dyker det upp ett vårtecken. Då kan det gälla att vara med så du inte missar det och tror att det är midvinter fortfarande.

Inte för att våren vräker sig över oss, men om du, som jag, är lite observant så ser du att den är på gång. Idag har jag glädjen att kunna visa dig några mediokra (=halvtaskiga) bilder från husses dagsproduktion, som bevisar att vi, du och jag, går mot varmare tider.

Hej så länge
Sverker

Leg. vårrapportör

TIDIGT Redan tidigt på morgonen börjar våren. Det är inte precis så att det är tryckande hett, men solen går upp tidigt. Det är ett gott vårtecken. Att det sedan är snö kvar och sjön har tjock is, det kan man bortse ifrån.

HIMMELSTECKEN Hör du svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch över dig, kan det vara värt besväret att titta upp. Jo minsann, det är vildgäss. Det är ett gott vårtecken. De här gässen lät mig inte höra svischandet, för de var inne i en högljudd diskussion. Jag tror den handlade om utvecklingen med euron på Cypern. (Trycker du på bilden, så blir den stor. Då ser du också gässen.)

VÅRVÄG Men Sverker, det här är väl ingen vårväg tänker du säkert. Det är ju en vinterväg! Ja, säg inte det. Ser du inte att det finns vattenpölar, så du kan bli blöt om tassarna, eller dricka vatten? Det är ett gott vårtecken. Det tar säker ett par veckor innan vägen är snöfri och halvtorr. Först ska det bli en stövelväg. Jag har inga stövlar, så jag blir smutsig om tassarna, men husse har stövlar.

UTOMHUSKAFFE Om det kommer ut en stol, en kopp kaffe, en tidning och en husse till soliga hörnan, då kan man nästan vara säker. Solen värmer så mycket, så solvärmen lockar ut till och med husse. Det är ett gott vårtecken. Fast jag längtar efter då vi kan sitta och äta frukost ute. Husse brukar bli lite frikostigare att tappa godsaker då.

2 kommentarer:

  1. När min matte börjar nysa alldeles väldigt mycket, är det också ett vårtecken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästan samma här, men tvärtom. Här är det husse som nyser.

      Radera