2 april 2013

Är detta verkligen ett vårtecken?

VÅRTECKEN Men vad är detta, undrar du säkert? Det är ju inget vårtecken. Nja, var inte så säker på det. Vårtecken behöver inte synas sådär direkt. De upplagda båtarna har sett likadana ut hela vintern, men nu har det tillkommit något.

Ett säkert vårtecken är när min resurshusse börjar arbeta med Unda. Unda är hans segelbåt. På vårarna ska den blanka båten slipas, så den blir matt. Sen ska den lackas så den blir blank igen.

Igår tog jag en sväng till platsen där alla båtar övervintrar. Hade min resurshusse börjat arbeta med sin båt? Ja, för i så fall är faktiskt våren här, även om du kanske inte märker det på vädret.
Det syntes inte ett spår av min resurshusse, men det lät inuti Undas blå vintertält.
Husse letade förgäves efter en öppning, under tiden som jag följde min resurshusses spår till baksidan. Där kunde man gå in om man var lite vig. Husse fick krypa, eftersom han är lika vig som ett kylskåp.
Väl inne, vad hittar vi där? Det ska jag berätta för dig. Där hittade vi en resurshusse som slet med att göra båten matt. Det gör han varje vår. Sedan lackar han, så att Unda ska bli blankaste båten i sjön.
Om jag har tur, så får jag följa med ut och segla i sommar. Då kan man nämligen få smaka ett par köttbullar, vill jag minnas.

Hej så länge
Sverker

Leg. vårspanare

PS. Gick du på det där med sommarälgen? Det var bara lur, men jag mötte älgen och jag vallade den inte. Jag fick inte för husse. DS

FLITIG Inne i tältet hittade jag inte bara Unda, utan även min resurshusse i full färd med att matta båten. Dock kunde han ta sig en paus, så han kunde klappa mig. Det är ju ingen större brådska, då sjön är täckt av tjock is.

FÄRDIG Så var då dagens jobb avklarat. Min resurshusse skulle åka hem till sig och jag och husse skulle åka hem till mig. Därför var det lämpligt att ta farväl. Jag återkommer nog till sjösättningen, kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar