30 mars 2013

Jakt efter gömda påskägg i gryningsräd

SKATTJAKT Tidigt idag på morgonen började jag min gryningsräd efter gömda skatter. Vad jag kunde förvänta mig idag, var ett gömt påskägg.

Det är påskafton idag. Då brukar det finnas gömda påskägg i trädgården, som innehåller godis till Sverker. Eftersom jag är just Sverker, hade jag extra bråttom ut idag. Jag beslöt att göra en gryningsräd. Det kan ju annars komma någon annan som hittar ägget före mig.

Det gäller att leta systematiskt. Jag började med sjösidan, eftersom vi gick ut där. Men där fanns inget ägg. Sedan gick jag runt lite och tittade och nosade i buskarna. Ägget brukar ligga i en buske.
Så kom jag på framsidan och så var det inte svårt mer. Den (påskharen?) som trodde att han hade gömt ägget fiffigt, begick ett stort misstag. Om man lägger ett grisöra i ägget, så känner man ju lukten på flera tusen miljoner meter eller så.
Lite obekvämt blev det att öppna ägget i busken, så jag fick först släpa ut ägget så jag kom åt det bättre.
För att glädja äggömmaren (som nog inte är påskharen, utan husse) såg jag väldigt förvånad ut.
– Vad var det Sverker, frågade min husse.
– Oh ett grisöra, fortsatte han. Det var väl roligt.
Nu vill jag bara påpeka att det hade fått plats mycket mera godis i ägget.
Var grisörat är nu några timmar senare? Upptuggat? Delvis upptuggat och gömt på ett säkert ställe?
Tror du att jag är så dum så jag berättar det? Nej du, det gör jag inte. Då går du nog och hämtar resten av grisörat bakom kudden i den gula fåtöljen i vardagsrummet, och det vill jag absolut inte.

Hej så länge
Sverker

Leg. skatthittare

GÖMT Det är kanske inte så lätt att se, det gömda påskägget. Hade du varit här, så hade du känt lukten med en gång, så det var inte särskilt svårt.

TRÅNGT Utrymmet under busken var inte alltför väl tilltagen. Det blev trångt för en sådan ståtlig hund som jag. Jag beslöt att ta ut ägget för att öppna det.

ÖPPET Vad är det i ägget, frågade husse mig. Jag misstänker att han vet mycket väl, vad ägget innehåller. Han bara låtsas.

GRISÖRA Ett grisöra, var det vad som fanns i påskpresenten. Det hade fått plats ett par öron till, plus massor med annat godis. Påskharen (= troligtvis husse) är extremt snål.

2 kommentarer:

 1. Idag tycker jag nog att husse var bussig mot dig, Jag har inget påskägg fått.
  Nu reser jag på semester en längre tid och väldigt långt bort, där det absolut inte finns några stiliga västgötaspetsar, bara blandraser (gatuhundar) av diverse slag. Där har jag bestämt mig för att ha datorfritt och kan alltså inte läsa Dina kloka inlägg, så på återhörande i maj. Ta hand om husse, så han inte hittar på en massa tokigheter - han verkar kunna ställa till det/E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha så trevligt på semestern och glad påsk. Jag kommer att sakna kommentarerna. Jag lovar att göra mitt bästa med att se efter husse, men det är inte lätt.

   Radera