29 mars 2013

Idag ska man helst bara ha tråkigt

FÖREDÖME Helst ska det vara så här idag, om jag får tro husse. Man kan till exempel ligga på snön ett par timmar. Det är riktigt tråkigt. Om man hoppar och skuttar, så syndar man.

Idag är det långfredagen. Den heter så för att man ska göra allt så att dagen blir så lång som möjligt. Husse, som har varit med sedan forntiden, kunde berätta att långfredagen inte är lika lång nu som den var förr.

I vilket fall så såg husse sin chans att inte göra något idag. Om inte han gör något, så betyder det att det blir tråkigt för mig. Han började dagen, efter jag fått min snålt tilltagna frukost, att titta på en ointressant film på tv. Inte en hund i sikte i den filmen, inte. Jag sov för att få tiden att gå.
När det så var dags för förmiddagspromenaden så kändes den tråkig också. Inte särskilt lång eller roliga lekar, typ hämta pinne eller leta tappad handske.
Men vad upptäcker jag på granngården, just innan vi är framme vid mitt hus? Jo, där låg Morris. Morris är en snäll hund (fast säkert mallig, eftersom han kommer från Stockholm). Artig som jag är, så gick jag fram och hälsade. Trots att det är syndigt att leka och ha kul idag, så var det just vad Morris och jag sysslade med. Vi hade jättekul och syndade friskt.
Nu känns dagen lite lättare. Det är roligt att synda.

Hej så länge
Sverker

Leg. syndare

FÖRBJUDET Att leka med mitt ben, som jag fick av Evan och Emily, är inte till att tänka på idag. Då får man antagligen hela prästerskapet på sig. Detta oaktat att benet är just till för att leka med – inte dekorera hus.

RÄDDNINGEN Just när vi var på väg hem från en ovanligt tråkig förmiddagspromenad, så upptäckte jag Morris på granngården. Han är ett nytt, dock inte permanent, inslag i området. Klart jag gick och hälsade på honom.

UNG Morris, som inte är en bil, är bara sju månader, så han var lite busig. Ungdomar är oftast det. Morris busade och jag fick böja undan huvudet för att undvika träffas av en rak höger.

BOXHANDSKE Tittar du noga så ser du att Morris har en svart boxhandske på vänster tass. Han har brutit en klo, kunde Morris husse upplysa om. Trots idrottsskadan var han en riktig kämpe, så efter sju minuter så tröttnade jag att leka. Men han räddade min tråkfredag!

4 kommentarer:

 1. Du skulle varit med en långfredag när husse och jag var unga. Sorgemusik på radion, inget på TV - bara kyrkligt, inte gå ut och leka med kompisar och så vidare och dagen var bara lååååååååååååång. Din dag verkar ju ha startat bra. Glad Påsk på Dig Sverker och meddela husse, att i påsktider äter man (massor av) godis, vilket även gäller en viss fyrbent vän han har/E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse försöker hämnas på sin barndom genom mig, men det gick ju inte så bra när jag träffade Morris. Där hade jag tur.

   Radera
 2. Jag fick kokt ägg och Herrgårdsost till frukost idag. Inte tillräckligt förstås, men ändå bättre än pelletsen jag får annars. Hoppas du också fick extra god mat idag, Sverker!

  SvaraRadera
 3. Vanligt torrfoder. Tråkigt och dessutom för lite. Jag ser fram mot påskafton.

  SvaraRadera