26 mars 2013

Jag är kränkt, besviken och förnedrad

MATVRAK Husse och resurshusse sitter och vräker i sig av den synnerligen goda fiska (tror jag). Vad är det få jag får, undrar du säkert? Jo, det ska jag tala om för dig. En liten, liten näst intill oätbar grönsaksbit bara för att det skulle bli en bra bild (=en bild som jag finns med i).

Ja, jag vet. Jag var bara bjuden på våffla, men det var inte sagt att jag bara skulle få ett smakprov. Övriga närvarande satt minsann och vräkte i sig den ena våfflan efter den andra med mycket sylt och massor med grädde på. Dessutom åt de fisk innan. Men det blev ju värre när jag kom hem.

Jag kan inte precis säga att någon har ljugit för mig, men jag känner mig minst sagt blåst på konfekten.
Till resursmatte vill jag säga att jag inte har något emot att äta fisk innan jag sätter tänderna i några våfflor. Dessutom hade jag ju förväntat mig att få minst lika mycket våfflor som husse. Eller ännu hellre som resurshusse.
Jag har på inget sätt något emot att sova hos min resursfamilj. Tvärtom, det brukar vara väldigt trevligt. Men att anledningen är att det finns en tik hemma hos mig är synnerligen förnedrande. Det finns inget försvar för en sådan lumpen handling. Att dessutom tiken i fråga (=Vilja) löper, ja, jag saknar ord för ett sådant svek. Både mot Vilja och mot mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. förnedrad

FISK Du ser att det finns massor med fisk och ännu mer kom det. Trots att husse och resurshusse är våldsamt glupska, så fanns det över fisk. Den hade varit lämplig att ge till mig. De avlånga grönsakerna aspirerade jag inte på, men ett och annat ägg är aldrig fel.

VÅFFLA Både husse och resurshusse åt flera sådana här delikata våfflor. Det var annat än den lilla ynka smakbiten jag fick av min resursmatte.

SVEKFULL Tänk att jag ska få uppleva att se sådana här bilder. Där sitter min husse, och han ser nöjd ut, med en löpande Vilja i sitt knä. Detta samtidigt som jag fanns hos min resursfamilj. Hade jag bara fått vara hemma, så hade Vilja och jag kunnat roa oss själva.

SKVALLRA Bara för att jag blev så kränkt och förnedrad, så ska jag minsann tala om att resursmatte har kvar juldekorationer ute. Hon skyller på att grantomten har frusit fast, men jag tror något annat jag. Hon är nog nästan lika slö som husse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar