24 maj 2012

Min bäste vän Egon finns inte mer

EGON Egon blev lite mer än 15 år. Naturligtvis firade vi hans födelsedag ihop, liksom han firade med mig när jag fyllde år. Vem ska jag fira med nu?

Min allra bästa vän Egon finns inte mer. Jag har känt honom sedan den dag jag fick Agnes. Han var jättesnäll när jag var valp, för jag fick hänga i hans öron.
Eftersom Egons familj är min resursfamilj och jag och husse är Egons resursfamilj, har vi tillbringat mycket tid tillsammans. Sista gången var i fredags, då Egon var hos mig. Ibland har det varit flera veckor, som när husse åker till Agnes.
Vi har också firat många jular ihop. Vi har haft det så roligt Egon och jag.
Jag tycker väldigt synd om min resursfamilj som inte har någon Egon längre.
Det är också väldigt synd om mig som varken har en farfar eller en Egon. Livet blir fattigare.


Hej så länge
Sverker

Leg. Egonsörjare


GRIPSHOLM På den här bilden är jag inte ens ett halvt år än och Egon har inte fyllt fyra. Det var ett höstlov och vi gjorde en resa med min husbil. Kanonerna finns på Gripsholms slott. Agnes sitter på en kanon och sedan kommer min au pair Valou. Min ex-matte håller i både Egon och mig.

BILTUR Ibland när Egon var hos mig, så gjorde vi små bilturer. Den här gången var det till Linköping i ex-mattes bil, fast vi har inte startat än.

TEVE Näs husse satt och såg på teve, så låg alltid Egon och jag i soffan. För det mesta sov vi. På nätterna fick Egon ligga i min säng, precis som husse.

BILTUR När Egon hade varit hos mig så kom så småningom hans husse och matte och hämtade honom. Då var det jag som var snabb att hoppa upp i deras bil. För det mesta fick jag inte följa med, men man kan ju alltid chansa. Jag ville vara tillsammans med Egon.

PROMENAD Nu kommer jag aldrig mer ha en Egon att ut och gå med i min skog. Han har gått sin egen väg och kommer aldrig mer tillbaka. Det är både sorgligt och ensamt.

6 kommentarer:

  1. Stackars dig Sverker, att mista en kompis är inte roligt.....men du glädjer många med din blogg i alla fall,den är mycket bra!!!! Mvh Anette & schäfern Enzo som följer dina äventyr

    SvaraRadera
  2. Åh Sverker vad tråkigt! Tänker också på din resursmatte och resurshusse som väl också saknar din Egon väldigt mycket. Ni får tänka på allt roligt som ni haft tillsammans och trösta er med de minnena. Kram från Lotus.

    Ps. Matte hälsar också.

    SvaraRadera
  3. Åh, så tråkigt! Lille Egon som var så fin... Tänker på dig, din husse och din självklart din resursfamilj!

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. ÅH, Sverker, så ledsen jag blir över att höra att Egon är död! Livet blir så tomt och fattigt när man har mist någon som man tyckte riktigt mycket om, och du och Egon tyckte ju verkligen om varandra och delade så mycket trevligt med varandra! Mina allra varmaste tankar både till dig, husse och Egons familj! Och tänk, jag som just igår gjorde köttbullar till din ära, och förberedde och skrev i blogginlägget att du skulle bjuda Egon! Nu får jag ändra lite i inlägget innan jag publicerar det. Hoppas Egon får riktigt goda köttbullar i himlen i stället!

    SvaraRadera
  5. Tänk att det blev sorgset även här hemma när vi läste om Egon, fast vi aldrig träffat honom. Varma tankar från två trogna läsare.

    SvaraRadera
  6. Vilja och jag skickar en stärkande kram till er. Det är aldrig kul när de vi tycker om försvinner.

    SvaraRadera