7 december 2012

Vi betygsätter restaurangprogrammets julbord

LÅNGSAM Jag tror Lucy äter så långsamt bara för att reta mig. Typiskt katter. Hon lämnade inget heller den här gången, snål som hon är.

Igår jag tog ut husse i min vinterskog, sade han plötsligt när jag gick och njöt av allt vackert.
– Skynda dig på Sverker! Jag vill inte komma försent till julbordet.
Oj, julbord! Det visste jag inte. Jag ville ju inte komma försent heller, så jag skyndade mig, trots att jag är synnerligen allvarligt skadad i tassen


Husse duschade snabbt och tog på sig rena kläder. Jag var redan prydlig – som alltid.
– Nu stannar du och Lucy här. Jag ska till restaurangprogrammets julbord på Holavedsgymnasiet.
Vad var detta? Min resursmatte är lärare där minsann. Hon hade säkert tänkt sig att jag skulle följa med.
Husse var borta länge och väl. Hemma fanns hans svältande västgötaspets alldeles ensam, sånär som på en fransk katta.
När husse kom hem berättade han att resursmatte hade frågat honom vad han tyckte om maten som de duktiga eleverna hade gjort.
– Väldigt god, svarade husse som tyckte att maten hade varit väldigt god.
– Vad bra, sade resursmatte. Men jag skulle vilja ha ett expertutlåtande. Jag skickar med dig en låda till Sverker och Lucy.
Det var ju helt rätt tänkt. I alla fall delvis. Jag är ju matexpert, Lucy är en katt.
Nu kan både Lucy och jag intyga att maten var supergod, även om det jag fick var lite snålt tilltaget.
Hej så länge
Sverker

Leg. julbordsexpert

LUCYMAT Det här var Lucys avdelning tyckte resursmatte, även om det också hade passat en västgötaspets alldeles utmärkt. Tur att kattan bara fick laxpaté. Hade hon fått av laxen också, hade hon blivit alldeles för mallig.Husse vräkte i sig av allt.

SVERKERMAT Härifrån fick jag mina smakprov som jag skulle recensera, men jag tycker nog att allt på bordet ser ut som en lagom portion åt mig. Husse vräkte i sig av allt.

TESTMAT Här kan du se vad vi fick. Laxpatén var till Lucy, men prinskorven, fläskkorven, köttbullarna och revbensspjällen var till mig. Det var lite svårt att avge en fullständig testrapport, eftersom det var så lite.

SVERKERBETYG Det här är vad jag kallar för riktig hundmat. Det är helt annat än det tottfoder jag brukar få. Synnerligen gott. All heder åt resursmattes elever.

LUCYBETYG Lucy blev så lyrisk, så hon började prata sitt hemlands mystika tungomål: ” Pâté! N'est-ce pas le saumon? Le meilleur que j'ai mangé depuis mon arrivée en Suède! Un vrai délice! Magnifique!” (Franska = jättegott.)

6 kommentarer:

  1. Mums vad gott det ser ut. Du är allt en lyckans ost, Sverker, som får provsmaka resursmattes elevers julbord. Får väl hoppas att det kan bli några smakprover till mig också när matte och husse kommer hem igen. För just nu är jag hos min resursmatte och resurshusse på semester./Lotus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du också en resursfamilj? Det är jättebra att ha!

      Radera
  2. Härligt! Förstår att både husse, du och Lucy njöt för fullt! Men vilken tjuvstart! Det är ju mer än 2 v eckor kvar till jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att man inte ska tjuvstarta, men maten får ju inte bli gammal. Jag ska tillbringa julen hos min resursfamilj, så jag kan se fram mot mer julbord.
      Lucy ska vara hos Per. Där blir det nog inte så mycket julbord. Fast hon är ju inte van vid det ändå.

      Radera
  3. Har Du tänkt på att Lucy och Du är ganska lika i färgen på pälsen. Ser det när Ni har Era huvuden i matskålen./E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet. Det är pinsamt. Någon kan ju tro att vi är släkt.

      Radera