11 november 2012

Vi firade husse på Fars dag efter förtjänst

ÖVERFLÖD Jag måste ge en eloge (ösa beröm över) till Lucy, som insåg att husses portion av havregrynsgröt var alldeles för stor. Det finns ingen anledning att husse ska äta sig mätt, bara för att det är fars dag. Efter att Lucy doppat tassen i gröten, fick Lucy och jag dela på resten.

Idag är det minsann Fars dag och då ska alla snälla pappor firas av sina barn efter förtjänst. Är det en snäll pappa blir det många slipsar och mycket rakvatten. Om det är en pappa som husse, så blir det snarare inget alls.
Fast jag tyckte lite synd om honom, så jag fixade en väldigt god Farsdagstårta.


Istället för kaffe på sängen, så började husse själv firandet genom att tillaga en alldeles för stor portion havregrynsgröt åt sig själv. Både Lucy och jag var överens om att det onödigt frossande av vår feta fosterhusse (till Lucy) respektive husse (till Sverker), även om det är Fars dag, så vi räddade honom så gott vi kunde.
Till 11-kaffet tyckte jag nog att han kunde få en tårta. En liten. Inte för att han är värd någon, men i alla fall. Farfar fick alltid en stor tårta och några presenter, men så var han snäll också.
Hej så länge
Sverker

Leg. tårtmakare

Recept på lyxig tårta till far på hans dag


FÄRDIG Så här onödigt fin blev den tårtan som husse fick på Fars dag. Egentligen var han inte värd någon alls. Korvbiten blev alldeles för tjock, men å andra sidan får man tänka på spillet också.


TÅRTBOTTEN Du tar ett knäckebröd, ett runt den mindre modellen, och hoppas att mitten sitter kvar.


UTPRESSAD Nu har jag pressat ut mitten och det ska du göra också. Om mitten går sönder, ska du inte bli ledsen. Det är ju bara husse som ska ha den.


STANDARDLYX Eftersom det ändå är Fars dag, så bredde jag på lite smör på den lilla cirkelformade knäckebrödsbiten. I bakgrunden ser du nästa tårtlager; billigaste möjliga falukorvliknande korv. Korven är faktiskt Lucys och min, så vi var väldigt generösa.


RENSKÄRNING Lägg tårtbottnen upp och ner på korven och skär rent kanterna, så du får en perfekt cirkel. Blir det inte perfekt, så tänk på att det är bara husse som ska ha den.


BEKYMMER Nu kanske du undrar ”vad ska jag göra med korven jag skurit bort?”. Jag kan trösta dig med att det är inga bekymmer alls. Både Lucy och jag tar mer än gärna hand om lite korv. Husse uppskattade sin tårta lite väl mycket, men det är ju Fars dag.

4 kommentarer:

 1. Tycker nog att Du var lite snål vid tillagningen av husses tårta. Det som också slår mig, att numera verkar Lucy och Du vara överens om det mesta. Bra, man ska vara vänner här i världen/E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lucy och jag var fullt överens om att husses tårta nästan var lite väl stor.

   Radera
  2. Du är snabb i tillslaget/E-beth

   Radera
  3. Nämen Sverker, nu tycker jag allt att du är lite taskig mot husse faktiskt. Med tanke på allt fint han gör för dig,borde han åtminstone fått en halv korvskiva till...
   Men bli inte ledsen nu,för du är så mycket mer än en smart spets. Du skänker mycket glädje och skratt och att börja en rätt så tråkig morgon med att läsa din blogg, gör att dagen blir rätt så rolig ändå. / Hellen

   Radera