12 november 2012

Saker Lucy gör som jag inte vill

KINDPUSS Det här är något som fransyskor sysslar med, men svenska riktiga karlar pussas inte på kindar. Ska man pussas, så ska det vara en rejäl puss på munnen. Att pussas på kinden är bara fånigt.

Lucy har lite konstiga saker för sig, som jag tycker är jättelarviga. Jag skulle naturligtvis kunna göra likadant, men vem vill göra fåniga saker. Visst skulle det se fullkomligt fel ut om jag klättrade upp i ett träd, eller kissade utan att lyfta på benet?
Med Lucys inträde i familjen kom det också lite lustiga vanor. Att lägga sig i någons knä och börja spinna, vad är det för sätt? Särskilt om denna någon är min, och bara min, husse. Dessutom sitter hon på matbordet när husse äter. Hon tänker säkert att hon ska fördiska före jag får chansen. Eftersom jag är väluppfostrat, så sitter jag inte på matbordet (när någon ser).
Dessutom hoppar hon ut genom fönster, vilket är farligt. Häromdagen hoppade hon från taket, som hon smitit ut på från balkongen.
Naturligtvis skulle jag kunna göra allt hon gör, men jag vill verkligen inte. Och jag är inte avundsjuk.
Hej så länge
Sverker

Leg. ofånig

KLOVÄSSNING Lucy vässar sina klor ofta. Utomhus på olika träd. Inomhus vässar hon dem på möbler. Då blir inte husse glad på henne. ”Fy Lucy”, säger han. Då blir jag glad.

GEPARD Ibland tror Lucy att hon är en gepard och ränner iväg i 127 km/t. Varför ska man göra så, när man kan ta det lugnt och sävligt? Jag gör alltid det och jag hinner alltid fram. Den enda gången det är bråttom, är när det ska serveras mat.

TRÄDGÖMMARE Att klättra upp i ett träd för att gömma sig är höjden av fånighet. Själv skulle jag lätt kunna klättra upp i vilket träd som helst, men jag vill inte. Jag vill synas, eftersom jag är en sådan prydnad. Jag vill gärna att andra ska få njuta av min skönhet. Fast att Lucy gömmer sig kan jag förstå, eftersom hon är så ful.

SLÖKATT Om jag ville ha sjöutsikt och om jag ville ligga på badlakan i badrummet, så skulle jag hoppa upp och göra det. Men nu är det så att det vill jag inte, så jag låter gärna den franska kattan ligga där och pösa.

2 kommentarer:

  1. Sverker, you know I think she is getting cuter as she eats more good Swedish food! And isn't nice to be held in such affection by a French lady, even if she was once a - well - streetwalker?

    SvaraRadera