13 november 2012

Det kom en bukett från Uppsala

BUKETT Så här ser buketten ut som har åkt ända från Uppsala till husse. Konstigt nog var blommorna inte till mig, vilket hade varit mer naturligt.

Det ringde på dörren i går eftermiddag.
– Vem kan det vara, sade husse nyfiket.
Bäst att skälla om det är en tjuv, bandit eller rövare, tänkte jag och rusade till dörren.
Det var ett blomserbud!


Husse blev minst sagt förvånad.
– Har du kommit rätt?, frågade han det lätt skrämda blomsterbudet. (Jag hade lyckats med skällandet!)
Ganska troligt tänkte jag. Det finns väl många som kan tänka sig skicka blommor till mig eller Lucy. Framför allt till mig.
– Är blommorna verkligen till mig? Husse läste på adresslappen. Jo minsann, de var till husse. Antagligen stod det husse på lappen. Men varför skulle någon skicka blommor till husse? Husse blev både väldigt glad och väldigt förvånad. Han inser säkert själv att han inte har gjort sig förtjänt av någon bukett.
Husse tackade artigt och jag slutade skälla och så gick vi in och tog bort papperet som gömde buketten. På buketten fanns en lapp. Husse läste för mig och Lucy:

Pappa
Jag hoppas att du haft en toppenfarsdag och att Lucy inte äter upp all din mat.
Jag älskar dig massa tack för att du finns.
Massa kramar
Agnes.

Ja, det kan jag säga att Fars dag var en toppendag, eftersom jag fanns där hela dagen, men Lucy gör sitt bästa för att äta upp husses mat. Hon är så matfixerad.
Jag förstår dock inte att Agnes inte skrev att hon älskar mig en massa och är glad att jag finns och att hon också älskar husse och Lucy lite grann.
Hej så länge
Sverker

Leg. ouppvaktad

DOFTKATT Lucy tycker om att sitta och lukta på blommorna. Det är det hon sysslar med numera, innan hon slänger sig över husses mat. Det finns väl inte så mycket blommor eller mat på gatorna i Toulouse, kan jag tro.

FÖRTJÄNT Här ser du han (=jag, Sverker) här hemma, som har gjort sig förtjänt av blommor. Naturligtvis är jag inte avundsjuk på husse som fick blommor, men det hade varit mer rättvist om det hade varit jag som fått dem.

1 kommentar:

  1. Det var en väldans stilig bukett. Gav också min husse en bukett på Fars Dag (=Husses Dag). Blev ju inget kalas precis,men en liten extra godisbit fick jag i alla fall.
    /Lotus

    SvaraRadera