4 oktober 2012

Inget fint idag heller

KÄCKA De små tvillinggossarna i käcka sjömanskostymer är farfars bröder Olle och Bengt. Farfar sitter på marken, antagligen för han knappt kan stå. Bilden är från 1915, antagligen. Man måste stå stadigt, för exponeringstiderna var ganska långa. Kameran stod alltid på sitt trästativ.

Med fint menas att det handlar om mig och att det finns stiliga bilder på mig. Idag var vi tvungna att åka till Linköping. Hade husse inte glömt sin kamera hade du kunnat få se fina bilder på mig i just Linköping och även i Boxholm.
Istället har jag plockat fram några gamla bilder på farfar, som lämnade sin Sverker i våras.


Husses farfar, han var också farfars pappa, var en för den tiden en flitig fotograf. Därför finns det lite bilder på farfar när han var liten. Husse har inte orkat gå igenom alla glasplåtar än, så det finns säkert fler fynd att göra. Nu har han bara skannat in ett hundratal.
Dessvärre har vi ännu inte hittat någon västgötaspets, trots att farfars mamma var från Västergötland. Hittar vi en sådan bild, så ska jag naturligtvis visa den extra stor.

Hej så länge
Sverker

Leg. bildarkivarie

INTRIÖR Nu har lille Hans tillkommit i syskonskaran, vilket gör att vi kan säga att det är 1917. Det är farfar som tittar fram bakom. Lägg gärna märke till den tjusiga dockan som Olle, till vänster, håller i. Om du klickar på bilden, så blir den större.

STORA Tänk vad stora pojkarna har blivit! Det är Hans, farfar, Olle och Bengt. Bilden är från omkring 1918, kanske. I så fall skulle farfar vara fyra år. Det är bara lille Hans, som har på sig skor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar