3 oktober 2012

En hoppfull väg

GROP Sådana här gropar har vi massor på min väg. Skulle de lägga på asfalt, så skulle vi inte ha några gropar. Det skulle ju vara tråkigt, för då skulle jag inte stutsa i baksätet när jag åker bil.

Min väg har varit utsatt för många löften. Och löftena skola ej svika, som bekant.
Gamla gatudirektören lovade helt sanningsenligt att ”den kommer inte att asfalteras före 1985”. Det hade han ju rätt i.
Halvlöftet – målsättningen – att den skulle asfalteras för två år sedan, uppfylldes inte fullt ut. Eller rättare sagt inte alls.


Nu är det så att min väg ska skötas av Tranås kommun. Det tycker inte de är roligt. De tycker att det är betydligt roligare om det ligger lite avtappade bildelar längst med vägen.
Nu kan jag inte påstå att de inte bryr sig om den alls. De hyvlade av den i våras och sedan har det ju knappt regnat alls. Få av groparna på vägen var över 16 cm djupa. De var så grunda, så det var svårt att använda dem till fiskodling.
Men undrens tid är inte förbi. Just i detta nu far den en vägskrapa fram och tillbaka här ute. Äntligen!! Nu kommer vi ha en riktigt fin väg tills nästa regn.

Hej så länge
Sverker

Leg. vägmästare

SANDAT Huruvida denna sand i kurvan är ett privat initiativ, eller om det är kommunen som varit framsynta, vet jag inte. Däremot vet jag att kommunalfullmäktiges ordförande kör här dagligen.

ASFALTSVÄG Detta är Kommunalrådsvägen. Det är den väg som kommunalrådet trafikerar varje dag. Vill du åka på min väg, så svänger du in just från Kommunalrådsvägen. Hättevägen heter Kummunalrådsvägen på skyltarna. Det betyder att den plogas fem timmar före min väg.

FARTHINDER Tror du att jag står i ett utomhusbadkar? Inte alls! Istället för naturliga farthinder (=stora vattenfyllda gropar), håller de på att göra Kommunalrådsvägen smalare vid cykelbanans utfart. Den lilla vägen kommer från fina området, så det måste vara huggen sten. Varför de inte gjorde så från början, för tre år sedan, beror på att det hade blivit mycket billigare då.

4 kommentarer:

 1. Du är klarsynt, du Sverker. Du borde bli kommunalråd.

  SvaraRadera
 2. Tack Sverker för att du finns!
  Du lyser verkligen upp mina dagar
  med dina finurliga inlägg.
  För att inte tala om alla fina bilder på dig!
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det välförtjänta berömmet!

   Radera