13 september 2012

Vad gör egentligen katter?

LYXMAT Katter vräker i sig lyxmat. Säkert på min bekostnad. Jag tycker mig märka att jag får mindre och mindre portioner, i takt med att Lucy får större och dyrare.

Vad gör katter hela dagarna? Vad har man dem till? Är de nyttiga? Det är frågeställningar som inte är lätta att svara på. Rättare sagt omöjliga.

För att få reda på ovanstående frågor har jag låtit genomföra en vetenskaplig undersökning (= sagt till husse att fotografera kattans aktiviteter).
Ja, när du ser resultatet av den djuplodade grundforskningen, förstår du att frågorna fortfarande hänger i luften.
Jag vet inte vad man har katter till. Vi klarade oss bra utan!

Hej så länge
Sverker

Leg. kattforskare

SOVER Sova är en mycket vanlig aktivitet, eller ska jag kanske hellre säga antiaktivitet, hos katter. Lucy har två sängar i olika plan. Det här är den översta.

SOVER Som du ser, så ligger Lucy och sover igen. Nu har hon dock flyttat ner ett hack. Varför ska hon ha alternativa sängar, när inte jag har det? Dessutom brukar hon tillbringa nätterna i min säng.

GLO Ibland ägnar sig katter åt att slött ligga och glo ut. Inte för jag vet vad hon ser, men hon slipper resa sig.

NYFIKEN Lucy försöker gärna tjuvläsa min blogg. Jag förstår henne så väl, men hon kunde skaffa sig en egen dator och en egen blogg tycker jag.

INSTÄLLSAM Jag tycker inte om att Lucy sitter och fraterniserar (=larvar sig) med min husse. Han är faktiskt min. Hon får väl skaffa sig en egen husse. Dessutom får inte jag sitta i husses knä.

FALSK Visserligen får väl Lucy gärna sitta och sola för mig. Men att bokstavligt talat segla under falsk flagg är fult gjort. Hon är fransyska, så hon ska sitta under en fransk flagga och sola.

2 kommentarer:

  1. Underbart inlägg! Hoppas att ni mår bra! Hälsningar vedbärarnas mamma...;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Det är väl ganska hyfsat med oss, med tanke på allt. Hälsa vedbärarna!

      Radera