12 september 2012

Orättvist när den förlorade katten kom hem

GNUGGIG Jag förstår inte att det ska vara nödvändigt att gå och stryka sig mot mig. Särskilt när jag koncentrerar mig på min frukost som håller på att göras i ordning.

Så kom hon så småningom hemsläntrande. Alldeles sjöblöt var hon. Tänk att jag alltid ska behöva vara orolig för Lucy, så fort hon smiter ut. Fördelen var ju att jag fick en extra kvällsmat, men Lucy fick mycket mer.

I natt har hon legat jämte mig i min säng. Det är så genant, så det får du inte se på bild. Vem vill sova med en blöt katt upptryckt emot sig? Dessutom har jag husse i min säng.
Sen när det var dags för frukost, så fick Lucy endast extragod mat. Mycket. Jag fick mitt vanliga torrfoder, fast med ett par extraklickar god mat. Jag tycker det är väldigt orättvist.
Nu har jag kattan hängande efter mig vart jag än går, men jag får väl stå ut med det.
Fast om det ska vara riktigt rättvist, så tycker jag att Lucy kunnat hålla till godo med sin mus. Då hade jag kunnat få hela hennes frukostranson. På så sätt hade det blivit mer rättvist.

Hej så länge
Sverker

Leg. motvillig kattkompis

ORÄTTVIST Du kan se själv hur orättvist frukosten fördelas. Den vänstra skålen med vatten, torrfoder och ett par ynka köttbitar ska bli min. Det stiliga fatet med massor med gott kött är avsedd för den fula franska rymlingen.

SMASKENS Jag äter snabbt och effektivt. Lucy sitter och tar en tugga då och en tugga då. Hon måste lära sig att äta lite snabbare.

FÄRDIG Då var jag färdig. Men titta på kattan. Hon har massor kvar. Det är beviset på att hon fick för mycket och jag fick för lite. Jag tror hon äter så sakta för att göra mig avundsjuk

SNOBBIG Lucy sitter fortfarande och äter där på sitt snobbiga långsamma franska sätt. Men jag vet att hon är en före detta gatukatt i Toulouse. Fast jag måste medge att hon har gjort en sjusärdeles klassresa. Hon umgås ju numera med en västgötaspets!

DÖDSMASKIN Jag förstår att Lucy var mager som en skrika i Toulouse. Ska det behöva ta över tjugo timmar att fånga en skogsmus? Dessutom ska man väl äta upp den om man är katt?

2 kommentarer:

  1. Det ska vara en katt till att ha ihjäl en skogsmus och sen strunta i att äta upp den! Och sen komma in och äta lyxmat medan du får skulor! *skakar på huvudet*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer helt. Jag tycker nog man ska äta upp maten man fångat, så jag kunde få lite bättre mat.

      Radera