11 september 2012

Sommarens sista utefrukost?

UPPDUKAT Så här såg husses frukost ut. Visst håller du med om att det är alldeles för mycket för honom? Jag tycker att hälften hade varit mer lagom Den andra halvan hade jag gärnat offrat mig över.

Om det är sommar kan man sitta ute och äta, till exempel frukost. Idag var det sommar. Antagligen för sista gången. I morgon ska det inte vara sommar, sägs det.

Fastän klockan bara var 09.12, så var det redan 21 grader varmt. Det blev nästan för varmt ute i solen. Husse hade gjort i ordning en präktig frukust till sig själv. Den bestod av en tidning (som han inte åt upp), en tallrik filmjölk med hemmagjord mysli, en smörgås med både leverpastej och ost som pålägg och en stor kopp kaffe. Hur mycket av detta skulle tillfalla mig, hans trogna västgötaspets? Inte ska han äta så mycket, han som ska banta. Jag höll troget vakt vid bordet. Halva smörgåsen skulle sitta fint.
Men vad tror du jag fick? Knappt något alls är det rätta svaret. Jag fick bara fördiska filmjölkstallriken. Orättvist.

Hej så länge
Sverker

Leg. svältkonstnär

PS. Jag skulle inte ha skrivit igår att Lucy var feg. I går kväll smet hon ut och hon har inte kommit tillbaka än. DS.

TROGEN Jag tigger inte, jag är mera trogen. Det är därför jag sitter här och tittar på när husse vräker i sig. Om han vill ha hjälp med att äta upp maten, så hade jag gärna hjälpt honom.

”BELÖNINGEN” Efter att ha suttit och tittat troget med hungriga ögon på husse länge, länge, så var detta allt jag fick. Några ynka rester av filmjölken. Jag tror nog att ost och leverpastejsmörgåsen hade varit nyttigare för mig.

6 kommentarer:

 1. Otack är världens lön Sverker! Klart han inte skulle haft all den där maten själv. Undrar vart Lucy har dragit då? Tillbaka till Frankrike kanske, om du har tur? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag skulle ha huvudparten av maten. Alldeles nyss kom det in en jätteblöt katt. Mer om det i morgon.

   Radera
 2. Jag tycker det har blivit lite oroligt i ditt liv sedan Lucy flyttade in. Varför rymmer hon jämt och ständigt, hoppar ut genom fönster m m. Hoppas dock att hon hittar hem./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är hemma. Hon kom alldeles nyss. Både hon och jag fick extragod mat.

   Radera
 3. Så bra att hon rymde och sedan kom tillbaks. Annars hade du väl bara fått det gamla vanliga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte fått någon extra kvällsmat alls. Sådan är han husse. Kattan har medhåll.

   Radera